Kurtuluşun önü tıkalı

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluşun önü tıkalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

Yangın anında ‘kurtuluş yolu’ olan Kızılay’ın kalabalık bölgeleri Konur, Karanfil ve Sakarya’daki kafelerin yangın merdivenleri, ‘yük deposu’ olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, dün, ‘Acil durumda atlayınız’ manşetiyle gündeme getirdiği Ulus Devlet Hastanesi’ndeki yangın merdivenlerinin işlevsizliğinin ardından bu defa da kentin merkezi Kızılay’daki binaları fotoğrafladı.
Konur, Karanfil ve Sakarya’daki kafelerin yer aldığı binaların yangın merdivenlerinin ‘yük deposu’ gibi kullanılması dikkat çekti. Olası bir yangın durumunda binayı terk etmek için hayati öneme sahip olan kaçış noktalarına eşya yığan işyeri sahiplerinden bazıları, merdivenlerin fotoğraflanmasına tepki göstererek, “Biz bir şey olduğu zaman kendimize çıkış yolu buluruz. Siz dert etmeyin” diye konuştu.

İNİŞ ÇIKIŞ İMKANSIZ

Özellikle üst katlarda müşterilerini ağırlayan kafe ile restoranların yangın merdivenlerini eşya ile doldurması iniş ve çıkışları imkansız hale getirirken, binalarda oturan vatandaşlar da merdivenleri kendi balkonları olarak kullanıyor. Tabure atılan yangın merdivenlerin sigara içme alanı olarak kullanılması ise en yaygın yapılan yanlışlardan biri. Mekan sahipleri kendilerine konuyla ilgili olarak soru sorulmasına tepki göstererek, “Burada o kadar çok yanlış varken bununla ilgilenmeyin. Zaten büyük bir yangın olayında biz kendimizi kurtarırız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KANUNA UYULMALI

Merdivenlerin eşya ile doldurulmasına tepki gösteren Evren Tunç, “Yangın anında ne yaparım bilmiyorum ama kaçtığımız merdivenlerin çıkışının kilitli olması hiç iyi olmaz. Bununla ilgili olarak düzenlenen kanun olduğunu biliyorum. Mekanların buna uyması gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!