Almanya, PNR bilgilerini kaydetmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, PNR bilgilerini kaydetmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 10:01

Almanya’da dini istismar eden terör gruplarına katılarak başka ülkelere savaşa gidenlerin ülkeye geri döndüklerinde şiddet eylemlerine girişebileceği yönündeki korku giderek büyüyor. Spiegel Online’da çıkan bir habere göre Federal Hükümet bu gibi eylemlerin önüne geçmek için uçak yolcularının bilgilerinin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri çapında kaydedilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Sol Parti’nin Federal İçişleri Bakanlığı’na sunduğu soru önergesine verilen cevaba göre hükümet, iç güvenliğe karşı tehdit oluşturan durumların önüne geçmek için şüpheli seyahatlerin izlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Cevapta, “Geri dönen cihatçılar AB’nin iç güvenliğini tehdit ediyor. Bunun karşısında acil eylem gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı. Uçak yolcu bilgileri (PNR) sayesinde hükümet, terörle mücadele kapsamında önemli adımlar atılacağını ümit ediyor. Bakanlık bu şekilde şüphelilerin nerede kamp eğitimi aldıkları veya savaştıkları ile ilgili bilgilere ulaşmayı amaçlıyor.

Sol Parti İçişleri Uzmanı Andrey Hunko ise hükümetin bu yaklaşımını eleştirdi. Hükümetin veri dağları içinde bilgi eşelemek istediğini ileri süren siyasetçi, bu şekilde sonu gelmeyen kayıtlarla karşılaşmaktan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!