Diyarbakır'da askere maskeli silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda askere maskeli silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 17:10

Diyarbakır’da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan bir astsubay, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay ağır yaralı olarak hastanaye kaldırıldı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre astsubayın hayati tehlikesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Olay, Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi.

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli olduğu belirtilen astsubay Necdet Aydoğdu yanında eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırganların başına silahla ateş açtığı astsubay ağır yaralandı. Saldırganlar kaçarken, astsubaya ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı.

Diyarbakırda askere maskeli silahlı saldırı

Ağır yaralı astsubay Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Gelen ilk haberlerde şehit olduğu ifade edilen astsubay kalp masajıyla hayata döndürüldü. Genelkurmay açıklamasında astsubatın durumunun kritik olduğunu ve uygun şartlar oluştuğu zaman ameliyata alınacağı belirtildi.

Diyarbakırda askere maskeli silahlı saldırı


Polis, saldırganları yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat timi sevk edildi.

GENELKURMAY: HUNHARCA, ADİCE, KALLEŞÇE


29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Kırat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet AYDOĞDU yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır.
Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur.
Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz.

Diyarbakırda askere maskeli silahlı saldırı

Hain saldırıda ağır yaralanan Astsubay Nejdet Aydoğdu ve eşi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!