Ege Bölgesi için sinema okulu

Güncelleme Tarihi:

Ege Bölgesi için sinema okulu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

YAŞAR Üniversitesi’nde düzenlenen, "CONTACT: Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali”, Dondurmam Gaymak filmiyle ödüller alan ünlü senarist ve yönetmen Yüksel Aksu’yu konuk etti. Aksu, sinemaya bakış açısını ve projelerini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

"İzmir'den çıkacak bir yönetmenin Söke Ovası'nın tarihini okuması, Aydın'dan geçerken Dido Sotiriyu'nun romanlarını düşünmesi, İyonya kültürünü bilmesi çok önemli. Ben de Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın edebiyatta, Nail Çakırhan'ın mimaride yaptığı yerel hareketi sinemada yapmak istiyorum. Ege Bölgesi için bir sinema okulu projem var.


Yörük obası derslikler
Sinemacı adayları bir çoban eşliğinde keçi gütme dersi de, keçinin nasıl kameraya alındığını anlatan teorik dersler de alacak. Derslikler de bir yörük obası şeklinde dizayn edilecek. İlki Akyaka'da kurulacak. Bölge için bir sinema ekolü yaratılacak. İzmir bu işte öncü olabilir. Ancak İzmir'de bir organizasyon eksikliği var. Üretken insanlar genellikle İstanbul'a kaçıyor. İzmir’de de bu iş bir yerel politika haline dönüşürse, İzmir doğal plato olarak görünürse şansı daha da artacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!