Celal Bayar'da 10 adaylı seçim

Güncelleme Tarihi:

Celal Bayarda 10 adaylı seçim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:18

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi’nde (CBÜ) 30 Ekim Perşembe günü rektörlük seçimi yapılacak.

Haberin Devamı

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak rektörlük seçimi yarın saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’de sona erecek. Rektörlüğün aldığı karara göre adaylar konuşma yapmazken Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin oy kullanma işlemi sırasında basına kapalı olacağı bildirildi. CBÜ Rektörlüğü için yarışacak 11 adaydan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Gülmez adaylıktan çekilince 10 aday yarışı sürdürecek.

CBÜ’de mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu, Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın kurucusu Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu ve bir öceki rektör İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Önce tek kadın aday olarak seçime hazırlandı. CBÜ’de 677 öğretim üyesi rektörlük seçimleri için oy kullanacak.

Haberin Devamı

İlk 6’ya giden adaylar YÖK’e sunulacak. YÖK aday sayısını üçe düşürüp Cumhurbaşkanlığı’na gönderecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da CBÜ’nün yeni rektörünü atayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!