CHP'li Aylin Nazlıaka podyuma çıktı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Aylin Nazlıaka podyuma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

ANKARA Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde düzenlediği gecede CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, üzerinde Atatürk siluetli ve ’Biz her şeyi sana borçluyuz’ yazan kıyafetiyle podyumda boy gösterdi.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, binlerce başkentli Ata’nın kıyafetlerinin sergilendiği defile ve dünyaca ünlü Çerkes Halk Dansları Topluluğu Elbruz’un gösterileriyle coştu.

Gösterinin yapıldığı salonu saatler öncesinden dolduran 3 bine yakın Başkentlinin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defilede Ata’nın kıyafetleri podyumda göz doldurdu. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da üzerinde Atatürk siluetli ve ’Biz her şeyi sana borçluyuz’ yazan kıyafetiyle podyumda boy gösterdi. Atatürk dönemine ait kıyafetlerin sergilenmesi izleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından dikilen kıyafetler, profesyonel mankenler tarafından sergilendi. Cumhuriyetin ilanı sonrası gelişen ve çağdaşlaşan süreci kıyafetler boyutunda sergileyen kıyafetler ayakta alkışlandı. Podyuma en son çıkan milletvekili Nazlıaka’nın üzerinde "Biz her şeyi sana borçluyuzö yazan ve Atatürk’ün imzasını taşıyan kıyafeti ile bir kadın mankenin sergilediği Türk bayrağı motifli kırmızı elbisenin Onuncu Yıl Marşı ile sunumu salonda büyük coşku yarattı.

Haberin Devamı

CHPli Aylin Nazlıaka podyuma çıktı


ELBRUZ BÜYÜLEDİ

Dünyaca ünlü Çerkes Halk Dansları Topluluğu Elbruz da gecede muhteşem bir performansa imza attı. Adını en yüksek Kafkas dağından alan Elbruz Dans Topluluğu, sergiledikleri dans performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Gecede misafirler, Çerkes ezgileriyle coştu.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Konuşmasına Karaman’da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizim Cumhuriyetimiz kan, din, mezhep cumhuriyeti değil, bizim cumhuriyetimiz padişahların, kralların, diktatörlerin cumhuriyeti de değil, bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik halk cumhuriyetidir.Bizim cumhuriyetimiz ’Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir’ diyerek bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz bir köylü çocuğunun bile cumhurbaşkanı olabileceği demokratik bir cumhuriyettir. Her yurttaşın eşit olduğu tek cumhuriyettir. Bunu bilmeyenler, unutturmak isteyenler, küçümseyenler olabilir. 91 yıldır Türk halkı Atasına da cumhuriyetine de sahip çıktı, unutmadı. Biz de unutturmayacağız" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, vekil eşleri, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!