İstanbul'da merak uyandıran mehter takımı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda merak uyandıran mehter takımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:54

Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümünde İstanbul’da resmi törenin adresi yine Vatan Caddesi’ydi. Diğer resmi kutlamalar iptal edilirken Vatan Caddesi’nde geçit töreni gerçekleştirildi. Renkli ve coşkulu kutlamalarda siyahi mehter takımı merak ve ilgiye neden oldu. Kısa bir süre sonra alkışlarla karşılanan mehter takımının yabancıların da aralarında bulunduğu Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam-Hatip Lisesi (UFSM) öğrencileri olduğu anlaşıldı. Kadıköy'deki renkli kutlamalarda ise öğrenciler ve vatandaşlar sık sık, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diye slogan attı.

Haberin Devamı

Şahin, Topbaş ve Çolak’ın töreni izlemeye gelen vatandaşları selamlamasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Valisi Vasip Şahin bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Demokratik Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek, hepimizin milli görevi olmalıdır" dedi.

İstanbulda merak uyandıran mehter takımı

UÇAKLAR YOKTU

Konuşmanın ardından geçiş töreni başladı. Sivil ve askeri okulların katıldığı törende en büyük ilgiyi zırhlı askeri araçlar ve mehteran takımı içindeki Afrika kökenliler gördü. Bu yılki törenlere askeri uçakların katılmaması, sadece helikopterlerin uçması dikkat çekti.

Haberin Devamı

TRAFİK TIKANDI

Törenler nedeniyle trafiğe kapalı olan Vatan Caddesi’nden bu kez kortej trafiği yaşandı. Törenin sonuna doğru bisikletlilerin geçişi sırasında trafik durdu. Görevliler protokol önündeki trafiği açmaya çalıştı. Son olarak klasik otomobillerin geçişiyle tören sona erdi.

RESEPSİYON İPTAL

Tören sonunda Karaman’daki maden kazası nedeniyle valilik tarafından akşam düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun iptal edildiği duyuruldu.

SİYAHİ MEHTER TAKIMI

Törenlerde bisikletli hatta motosikletli kortejler renkli kareler oluşturdu. Ancak en çok ilgi çeken siyahi mehter takımı oldu. Şaşkın bakışlar arasında coşkuyla karşılanan ve alkışlanan mehter takımının nereden çıktığı merak uyandırdı. Küçük bir araştırmayla siyasi mehter takımının, Afrikalı öğrencilerin de aralarında bulunduğu Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam-Hatip Lisesi, (UFSM) öğrencilerinden oluştuğu ortaya çıktı.

İstanbulda merak uyandıran mehter takımı

SAHİPSİZ KINALI KUZU

Törenin ardından Vatan Caddesine çıkan ara sokakta bir kınalı kuzu çıktı. Bariyerlerin arkasından tek başına yürüyen kuzunun kime ait ve neden orda olduğu anlaşılamadı.

KADIKÖY'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 91. yıl dönümü nedeniyle Kadıköy Bağdat Caddesi’nde düzenlenen törenlere Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 2. Zırhlı Tümen Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış ve vatandaşlar katıldı. Bir gün öncesinden Kadıköy Belediyesi tarafından bayrakla süslenen Bağdat Caddesi’ndeki törenler, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal’ın konuşmasının ardından öğrenciler çeşitli şiirler okudu, halk oyunları sergiledi.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencesi Dilhan Özyer’in okuduğu Atatürk Kurtuluş Savaşında’ adlı şiir çevredekilerden büyük bir alkış aldı. Tören, konuşmaların ardından askeri birliklerin geçit töreniyle devam etti. Ardından resmi ve özel okul öğrencileri, sivil toplum örgütleri, bazı motosiklet kulüpleri, klasik otomobil dernekleri geçit törenine katıldı. Geçit töreni renkli görüntülere sahne olurken, törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törende bazı okul öğrencileri, "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diye slogan attı. Törene katılanların giydiği "Nice 91 yıllara" yazılı tişörtler dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!