KOBANİ'DE ALMAN SİLAHI KULLANABİLİR

Güncelleme Tarihi:

KOBANİDE ALMAN SİLAHI KULLANABİLİR
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 17:21

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kobani'ye IŞİD'e karşı savaşmaya giden peşmergelerin Alman silahlarını kullanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Savunma Bakanı von der Leyen, Başkent Berlin'de Alman ordusunun daha cazip hale getirilmesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, bir Alman gazeteci, ‘Kobani'de PKK'nın uzantısı PYD safında çatışmaya giden Kuzey Iraklı Peşmergeler Alman silahlarını kullanabilir mi’ diye sordu. Bakan von der Leyen, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele etmeleri için Peşmergelere silah yardımı yaptıklarına işaret etti.

AMACA UYGUN KULLANILABİLİR

Yakında Erbil'e üçüncü silah sevkiyatının da yapılacağını belirten Savunma Bakanı von der Leyen, Kuzey Irak'ta Alman askerlerinin eğitim koşullarını araştırmak için bugün bir grup Alman askerin Erbil'e hareket edeceğini kaydetti. Bakan von der Leyen, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmaya giden peşmergelerin Almanya'nın silah yardımı çerçevesinde gönderdiği bu silahları, amaca hizmet etmek üzere kullanabileceğini vurguladı. Bakan, IŞİD teröristlerinin üstün silahlara sahip olduğuna belirtti.

Bakan konuşurken yangın alarmı çaldı

SAVUNMA Bakanı Ursula von der Leyen, basın toplantısına yangın alarmı nedeniyle 15 dakika ara vermek zorunda kalındı. Bakanla birlikte gazetecilerde dışarıya çıkarıldı. Yangın alarmının yanlışlıkla verildiğinin ortaya çıkmasından sonra Bakan konuşmasına devam etti. Ordunun cazip bir işveren haline dönüşmesi için başta maaşların artırılması, prim ödenmesi, emekli maaşının yükselmesi gerektiğini belirten von der Leyen, “Bir uçak teknisyeni 2 bin 220 Euro maaş alıyor. Buna ayda 400 Euro zam veya 21 bin Euro prim vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. Ordudaki bu yenilikler için 300 milyon Euro’ya ihtiyaç var. Maliye Bakanı ise askeri bütçeyi artırmayı düşünmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!