Almanya'nın Rusya'ya ihracatı geriledi

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın Rusyaya ihracatı geriledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:28

Almanya'nın Rusya'ya ihracatı ocak-ağustos aylarını kapsayan dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 gerileyerek 20,3 milyar avro oldu.

Haberin Devamı

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerine göre, bu yılın ağustos ayında Almanya, Rusya'ya 2,3 milyar avro tutarında mal ihraç etti.

Bu yılın ilk 8 aylık bölümüne bakıldığında ise, Almanya'nın Rusya'ya ihracatı yüzde 16,6 azalarak 20,3 milyar avro oldu.

Söz konusu dönemde toplam ihracatta en büyük pay, yüzde 22,6 ile makine ihracatının oldu. Bunu yüzde 19 ile araçlar ve motorlu araç parçaları ve yüzde 10 ile kimyasal ürünler izledi.

İhracatta en büyük azalış yüzde 27,3'le motorlu taşıtlar ve motorlu taşıt parçalarında belirlendi. Makine ihracatı ise yüzde 17,2 ve kimyasal ürünler ihracatı da yüzde 5,9 geriledi.

Rusya, açıklanan veriler ele alındığında ocak-ağustos döneminde Almanya'nın en fazla ihracat gerçekleştirdiği 13'üncü üke oldu. Rusya, geçen yıl 11'inci sırada yer alıyordu.

Öte yandan, AB ülkeleri ve ABD, Ukrayna krizlerindeki tutumu sebebiyle Rusya'ya yönelik enerji, finans ve silah alanında sert yaptırımlar uygulamaya karar vermişlerdi.

Rusya'nın da misilleme olarak bu ülkelerden gıda ithalatını yasaklamasının adından Avrupa ve Rusya ekonomilerinin söz konusu yaptırımlardan karşılıklı olarak etkileneceği kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!