2014 kişilik zeybek

Güncelleme Tarihi:

2014 kişilik zeybek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 11:16

İZMİR’de, Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet’in 91’inci yıl kutlama etkinliklerinde 2014 efe, aynı anda zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Gecede sahne alan Suavi, şarkıları ile Karşıyakalıları coşturdu.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndaki Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Yaklaşık on bin kişi, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüşe katılıp marşlar söyledi. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu. Kutlamalara, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı. Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda 2014 efe, aynı anda Zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Efeler, üzerinde zeybek figürü ve Atatürk’ün imzası bulunan kırmızı tişört giydi. Kutlamalarda Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve Milletvekili Mustafa Balbay da zeybek oynadı.

2014 kişilik zeybek

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet değerlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, "Cumhuriyet özgürlük, aydınlanma, şerefli bir yaşam ve onurlu bir gelecek demektir. Geleceği gören ve bizlere Cumhuriyeti armağan eden Atatürk’e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyetin 91’inci yıl dönümü, sadece bir bayram kutlaması değildir. Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin gelecek nesillere ulaştırılması için önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Ve her adımda bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kalkanlar, Atatürk’ün sönmez ışığı ile karşılaşacaklar" dedi.

Etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise "Tüm Türkiye İzmir gibi, Karşıyaka gibi olduğu zaman, Türkiye, Mustafa Kemal’in Türkiye’si olacaktır. Atatürkçüleri hapse atabilirler, susturabilirler, hatta öldürebilirler ama yenemezler. Bu yolda, yorulmadan, dinlenmeden yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında sevenleriyle buluşan sanatçı Suavi, dillerden düşmeyen şarkılarını binlerce Karşıyakalıyla birlikte söyledi. Konser, havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!