Okullarda 29 Ekim coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Okullarda 29 Ekim coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 10:54

İzmir’in Konak İlçesi’nde bulunan Mimar Sinan İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

Okulun konferans salonunda düzenlenen kutlamada minik öğrenciler Ege Zeybeği oynadı, Kurtuluş Savaşı destanı gösterisi sundu. Öğrenciler, kendilerini izleyen okul yöneticileri, öğretmenleri ve velilerinden bol bol alkış aldı. Kutlamaya katılan öğrencilere Bostanlı Rotaract Kulübü üyeleri tarafından, sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim setleri hediye edildi. Hediyelerini alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Okullarda 29 Ekim coşkusu

LÖSEV İlkokulu'nda Cumhuriyet Bayramı töreni

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Özel İlkokulu öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı okul bandosu eşliğinde yürüyüş yaparak kutladı.

Okulda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene, tedavisi tamamlanan çocuklarla tedavisi süren lösemili çocuklar, aileleri ve öğretmenler katıldı. Tören öncesi, ellerinde Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, okul bandosu eşliğinde Angora Sitesi'nde yürüyüş yaptı. Öğrencilerin yürüyüşüne, LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer ve öğretmenler de katıldı.

Daha sonra okul konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşıyla kutlama töreni başlatıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu ve sunumlar yaptığı törende, LÖSEV Marşı da seslendirildi. Törende öğrenciler, "Ya İstiklal, Ya Ölüm" adlı müzikal drama gösterisi sundu.

Haberin Devamı

Okullarda 29 Ekim coşkusu

29 ekim kutlamalarından sonra okulda unutuldu

Üsküdar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra okula dönen lise öğrencisi Hilal Yıldırım (14), kıyafetini değiştirdiği sırada öğretmeni ve arkadaşları tarafından okulda unutuldu. Yaklaşık bir saat boyunca spor salonunda mahsur kalan Hilal’i itfaiye ekipleri, merdivenle kurtardı.

Haydarpaşa Bülent Akarcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci Kadıköy Meydanı’ndaki kutlamaların ardından saat 11.00’de okula döndü. Başlarında beden eğitim öğretmeni bulunan öğrenciler kıyafetlerini değiştirmek için spor salonuna girdi. Yarım saat sonra sorumlu öğretmen öğrencileri dışarı çıkardı. Öğretmenin salon içinde "İçeride kimse kaldı mı?" diye bağırdığı ses gelmeyince de kapıyı kilitleyip okuldan ayrıldığı öğrenildi. Kıyafetini değiştirdikten sonra odadan çıkan lise birinci sınıf öğrencisi Hilal Yıldırım, salonda kimsenin olmadığını gördü. Okulda unutulduğunu anlayan Hilal, dışarı çıkmak için önce kapıya yöneldi. Kapının kilitli olduğunu görünce camdan çıkmak istedi. Ancak 5 metre yükseklikteki camlara da ulaşamayınca son çare olarak polisi aradı. Okulda unutulduğunu söyleyen Hilal’in yardımına polis, itfaiye ve sağlık görevlileri gitti.

Haberin Devamı

İtfaiye ekipleri, spor salonunun camını açtıktan sonra içeriye merdiven sarkıttı. İçeride yaklaşık bir saat mahsur kalan Hilal, uzatılan merdivenle yukarı çıktı. İtfaiye ekiplerini karşısında gören Hilal Yıldırım, gözyaşlarını tutamadı. Ambulansta sağlık görevlileri tarafından muayene edilen Hilal, polis ekipleri tarafından ailesine teslim edilmek üzere Ataşehir’deki evine götürüldü.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!