Hannover ve Hertha kupaya veda etti

Güncelleme Tarihi:

Hannover ve Hertha kupaya veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:00

Hertha Berlin üçüncü lig, Hannover 96 ise 2. lig ekibine yenilerek DFB Kupası'ndan elendi. Köln, penaltılarla turu geçerken, ligde kriz yaşayan Dortmund St. Pauli'yi 3-0 yendi. W. Bremen turu rahat geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA Futbol Federasyonu (DFB) Kupası ikinci tur maçlarında sürpriz sonuçlar alındı. Hertha Berlin DFB Kupası'nda yine şok yaşadı. Son 23 yılda tam 11 kez birinci ve ikinci turda kupaya veda eden Hertha, bu kez yine erken havlu attı. Hertha, Üçüncü Lig takımlarından Bielefeld'e elendi. Normal süresi ve uzatmalar golsüz berabere bitince penaltı atışlarına geçildi. Bielefeld güçlü rakibine penaltılarda 4-2'lik üstünlük sağlayınca adını bir üst tura yazdırdı.

CEYHUN ŞANSIZDI

Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover 96 ise deplasmanda İkinci Lig ekiplerinden Aalen'a 2-0 yenildi. Maçta Ceyhun Gülselam ilk golü kendi kalesine attı. Ligde aldığı kötü sonuçlarla en alt sırada bulunan W. Bremen, Chemnitzer FC takımını deplasmanda 2-0 yenerek son 16 takım arasına kaldı. Bundesliga'nın diğer bir takımı Köln ise turu ancak penaltılarla geçebildi. 90 dakika ve oynanan 15'er dakikalık iki devre sonunda iki takım da gol atamayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 4-1'lik üstünlük kuran Köln, turu geçmeyi bildi.

DORTMUND HEM TUR HEM MORAL BULDU

Bundesliga'da bu sezon 9 maç sonunda altı yenilgi, bir beraberlik ve iki de galibiyetle 15. sırada bulunan Dortmund, DFB Kupası'nda yoluna tökezlemeden devam ediyor. St. Pauli ile oynanan maçı 3-0 kazanan Dortmund, hem turu geçti hem de Bayern Münih maçı öncesi moral buldu. Nuri Şahin'in sakatlığı nedeniyle kadroya almayan Jürgen Klopp, İlkay Gündoğan'ı da dinlendirmek için Dortmund'ta bıraktı. İtalyan golcü Immobile maçta bir gol atarken, bir golün de pasını verdi. Salı akşamı oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Offenbach 1-0 Karlsruhe
Dyn. Dresden 2-1 Bochum (uzatmalarda)
K'lautern 2-0 Fürth

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!