AK Partili Rifat Sait Balkanlılar'ın onursal başkanı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Rifat Sait Balkanlıların onursal başkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 10:11

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’i, onursal başkan seçti. Törende konuşan Sait, “Biz asla kavim milliyetçiliği yapmadık, yapmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının çıkarları için mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi birlik ve beraberlik konusundaki eksikliklerimizdir. Bizim aslında birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Şu anda Türkiye’nin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait için Eyüp’teki Ensar Lokantası’nda tören düzenledi. Törene, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Sevim Savaşer ile Gülay Dalyan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİK KONUSUNDA EKSİKLİKLERİMİZ VAR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Ak Partili Milletvekili Rıfat Sait, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının çıkarlarının çok önemli olduğunu belirterek, “Bunun için mücadele edeceğiz ve çalışacağız. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi birlik ve beraberlik konusundaki eksikliklerimizdir. Bizim aslında birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Şu anda Türkiye’nin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

AK Partili Rifat Sait Balkanlıların onursal başkanı

Haberin Devamı

“İZMİR’İ KADİR TOPBAŞ’LA BİRLİKTE ALACAĞIZ”

Ayrımcılık yapmanın hiçbir şey getirmediğini vurgulayan Rıfat Sait, “Biz asla kavim milliyetçiliği yapmadık, yapmayacağız. Biz insanları kazanalım. Doğuyu, Kürt Kardeşlerimizi, Karadeniz’i kazanalım. Burada sivil toplum kuruluşlarının yapacağı çok şey var. Gündüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ettim. Bana dedi ki “İzmir kavgayla alınmaz” Biz İzmir’i kazanmaya çalışırken gerginlik yaşıyoruz. Bu gerginlik içerisinde kazanmamız gereken bir toplumu kaybediyoruz. Siyaset sadece savaşmak değildir. Kazanmamız lazım. Eğer insanları kazanabiliyorsak bu daha önemli. Sayın Topbaş, kargaşa yapmamamızı, hep birlikte İzmir sokaklarını gezip kazanacağımızı söyledi” diye konuştu.

AK Partili Rifat Sait Balkanlıların onursal başkanı

Balkanlar’daki insanlara sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Sait, “Balkanlar sizden çok şey bekliyor. Burada sadece birbirine plaket vererek değil, onlar için neler yapabiliriz diye toplanmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

“BALKANLAR’DAKİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Rıfat Sait’in ardından konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan da, Müslümanlıkta hiç kimsenin memleketinin sorulmadığını belirterek, “Biz ki atalarımızın, dedelerimizin gözyaşlarıyla o güzel toprakları nasıl bıraktığını gördük. Açlıkla doğduk, büyüdük, yaşlandık. Yozlaşmaya doğru gidiyoruz. Bizim yapacağımız en önemli iş Balkanlar’daki kardeşlerimize sahip çıkabilmektir. 102 yıl boyunca gerçek anlamda dinlerini koruyabilmek için çok büyük çaba sarf ettiler. Türkiye’nin gelişmişliği doğrultusunda, her gelişmişlik bizim onlara sahip çıkmamızı gösteriyor” dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer ise, sivil toplum kuruluşlarına çok iş düştüğünü ve güç birliği içinde olunması gerektiğini ifade etti.Konuşmaların ardından Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Varol, derneğin onursal başkanı seçilen Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’e teşekkür plaketi takdim etti.

Haberin Devamı

AK Partili Rifat Sait Balkanlıların onursal başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!