Şirket sahibi eski belediye başkanı

Güncelleme Tarihi:

Şirket sahibi eski belediye başkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:22

Has Şekerler Madencilik Şirketi’nin sahibi Saffet Uyar, Güneyyurt’ta 1994 ve 1999 yılında ANAP’tan belediye başkanlığı yaptı. Uyar, 2004 ve 2009’da AK Parti’ten belediye başkan adayı oldu, ancak kazanamadı.

Şirket sahibi eski belediye başkanı
BAKAN TANER YILDIZ: MADENE DOLAN SU YAKLAŞIK 11 BİN TON

Haberin Devamı

CEZA VE KAPATMA

Madende 19-20 Haziran’da yapılan denetimlerde Çalışma Bakanlığı, görülen eksiklikler nedeniyle 9 bin TL para cezası kesti. Enerji Bakanlığı ise eksiklikler nedeniyle madene kapatma cezası verdi. Maden eksiklikler giderildikten 3 ay sonra yeniden açıldı. Ancak ağustos ayındaki torba yasanın yürürlüğe girmesiyle işletmeci, maliyetlerin arttığı gerekçesiyle madeni kapattı. 45 gün kapalı kalan maden, Kurban Bayramı sonrası, işçilerle anlaşılarak tekrar açıldı.

Şirket sahibi eski belediye başkanı

ŞİRKETİN TEK SAHİBİ UYAR
Göçüğün yaşandığı Karaman Ermenek’te kurulu ocak Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat San. Tic. Limited şirketine ait. Ticaret sicil kayıtlarına göre bu yılın haziran sonuna kadar şirketin 4 ortağı bulunuyordu. Saffet Uyar, Naciye Kunt, Sami Bağçacı ve Mehmet Uyar’ın ortağı olduğu şirkette 25 Haziran 2014’te hisse devirleri yapıldı. Diğer üç ortak hisselerini Saffet Uyar’a devretti. Yapılan devirler sonrası 900 bin TL sermayeli şirketin tek sahibi Saffet Uyar oldu. Uyar, iş adamlığı yanı sıra siyasetçi kimliği ile de biliniyor. 1994 ve 1999’da ANAP’tan Ermenek’e bağlı Güneyyurt Belde Belediyesi başkanlığı yapan Uyar 2009’daki seçimlerde de yine aynı beldede AK Parti’den aday oldu ancak seçimi kazanamadı. Uyar Ailesi’nin uzun yıllardan beri Ermenek’te madencilik faaliyeti yürüttükleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!