Çiller ve Akşener tutuklanacaktı

Güncelleme Tarihi:

Çiller ve Akşener tutuklanacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:22

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanvekili Bülent Orakoğlu, 28 Şubat döneminde 54’üncü hükümeti devirmekle suçlanan 103 sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verdi.

Haberin Devamı

İfadesine 28 Şubat sürecine ilişkin açıklamalar yaparak başlayan Orakoğlu, dönemin iktidar partileri Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’ne yönelik psikolojik harekâtlar uygulandığını iddia etti. Darbeyi haber verdiği için hedef haline geldiğini iddia eden Orakoğlu, “BÇG (Batı Çalışma Grubu) yasal bir yapı değil. Darbecilerden kurulmuş yasadışı bir yapıdır. Darbeyi önlemeye yönelik faaliyetlerim nedeniyle sürekli hedef haline geldim” dedi. Deniz Kuvvetleri’nde görev yapan Kadir Sarmusak isimli askerin kendisine BÇG belgelerini getirdiğini ve bu belgelerin önce dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e daha sonra dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e sunulduğunu anlatan Orakoğlu, “Demirel belgeleri alacak ve soruşturma başlattıracak zannettik. Ama belgeleri Genelkurmay Başkanı Hakkı Karadayı’ya verdi. Demirel, suç olan belgelerle ilgili kanuni görevini yapmamıştır. Bize operasyon yapılması Demirel yüzünden olmuştur” dedi. Orakoğlu, darbeci olarak nitelendirilenen Batı Çalışma Gurubu tarafından dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve İçişleri Bakanı Meral Akşener’in tutuklanılması niyetleri bulunduğunu da iddia etti, şöyle devam etti: “Ben ‘Bu belgelerden İçişleri Bakanı’nın haberi var’ deseydim İçişleri Bakanı ve Tansu Çiller’e tutuklama yolu açılacaktı. Bana göre Akşener ve Çiller’i tutuklama niyetleri vardı.”

Haberin Devamı

GAZETECİLERİ SUÇLADI

Orakoğlu ifadeleri sırasında o dönemdeki yazıları nedeniyle Hürriyet’in yeni ve eski Genel Yayın Yönetmenleri Sedat Ergin ve Enis Berberoğlu ile Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat’a da suçlamalarda bulundu. Orakoğlu, 3 gazetecinin sürdürülen psikolojik harekâta destek verdiğini iddia etti. Orakoğlu’nun ifadesi sırasında ‘tüm subay ve astsubay eşlerinin BÇG üyesi olduğu’ yönündeki açıklamalarına ise sanık avukatları itiraz etti. Sanıkların avukatı Müşteba Aydın, “Sırf eşleriyle birlikte düşünürsek 1.5 milyon insan yapıyor. Bunu elinizdeki hangi belgeye dayanarak söylüyorsunuz?” dedi. Orakoğlu, “Verdiğim dosyada vardır. İbraz edeceğim” yanıtını verdi. Sanıklardan Engin Alan’ın avukatı Yakup Akyüz de “Orakoğlu’nun o dönem cezalandırılması dolayısıyla kin kusma gibi bir olay seziyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!