Kayıp öğrencilerden iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Kayıp öğrencilerden iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 22:55

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, doğa yürüyüşü için çıktıkları ormanlık alanda kaybolan 52 lise öğrencisi, üç öğretmen ile iki şoföre ulaşıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 52 öğrenci, 3 öğretmen nezaretinde gezmek için dün Yalova’nın Çınarcık İlçesi'ne geldi. Teşvikiye Beldesi’ne giden kafile daha sonra araçlarını bırakarak Erikli Yaylası’na çıkmak üzere yola çıktı. Bir süre sonra bastıran yağmur ve yoğun sisin ardından havanın da kararmasıyla kafile yolunu kaybetti. Bunun üzerine öğretmenler saat 18.45’te jandarmayı arayarak yardım istedi.

ÖĞRENCİLER BÖYLE BULUNDU / Foto Galeri

Yalova Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri, AFAD ile birlikte cep telefonundan yerlerini tesbit ettikleri kafileyi kurtarmak için olay yerine hareket etti. Yetkililer yaptıkları görüşmelerde endişeli oldukları anlaşılan öğrenci kafilesinde herharngi bir yaralı olmadığınını söylediler.

Haberin Devamı

JANDARMA EKİPLERİ KAYIP ÖĞRENCİLERE ULAŞTI

Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, bir süre sonra 52 öğrenci ve 3 öğretmene ulaştı.

KAYBOLAN ÖĞRENCİ KAFİLESİ KARAKOLA GETİRİLDİ

Yalova’nın Cınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesi’nde gezmek için Erikli Yaylası’na çıkan ve yoğun sis nedeniyle yollarını kaybeden İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 52 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 şoför jandarma ekipleri tarafından bulunarak Çınarcık Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada bazı öğrenciler kendilerini bekleyen aileleri tarafından karşılandı. Kafilenin tamamının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YAĞMUR NEDENİYLE TAŞAN DEREYİ GEÇEMEYİNCE KAYBOLDULAR

Çınarcık’ta kaybolduktan sonra jandarma ekiplerince bulunan öğrenciler otobüslerle Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada dinlenen öğrencilere yemek ikram edildi. Kurtarma çalışmalarına katılan Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, "Öğrenciler yukarıdaki şelaleye gitmişler. Orada yolunu kaybetmişler. Yağmur yağınca da dereler büyüdü. Öğretmen arkadaşlar yolu biliyordu ama dereyi geçemedikleri için mahsur kaldılar. Yukarıya da dönemediler. Dolayısıyla biz de çıktık, bulduk, indirdik" dedi.

ÖĞRENCİ: GEZİ AKSİLİKLERLE BAŞLADI

Haberin Devamı

Kaybolan öğrencilerden Berke Çevik, gezinin aksiliklerle başladığını belirterek, "En başta otobüs şoförünün geç kalmasıyla her şey başladı. 1,5 saat feribota geç kaldık. Bu durum olmasaydı zaten başımıza böyle bir şey gelmeyecekti. O geç kaldığı için acele etmek zorunda kaldık. Çok da hızlı yürümediğimiz için karanlığa kaldık. Karanlıkta kaldığımız için de yürüyemedik, yolumuz bulamadık. Jandarmadan yardım almak zorundaydık. Üşüdük, yorulduk. Bu tarz fiziksel zorluklar vardı. Arkadaşlarımıza da arada yardım ettik. Bazı telefonlar arada çekiyordu. Ailelerimizle irtibat kurduk. Korkan ve ağlayanlar oldu ama o kadar da ciddi bir durum yoktu. Ayağını burkan bir arkadaşımız vardı. O çok zorluk çekti. Ayakta durmak zorundaydık. Jandarma 3 saat sonra geldi, kurtarıldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenci kafilesi jandarma komutanlığında dinlendikten sonra İstanbul’a hareket etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!