Helikopter operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Helikopter operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 22:41

8 ay teknik ve fiziki takip yapan Mali Büro ekipleri Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım ile Gökçen Havcılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin Eurocopter’den 17 helikopter alımında yolsuzluk yaptıkları iddia ediliyor.

MALİ Suçlarla Mücadele ekipleri, 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkezi ile kurumun ticari kolu Gökçen Havacılık’a baskın yaptı. Eş zamanlı olarak 11 adrese yapılan baskın sonrası THK Başkanı Osman Yıldırım ile Gökçen Havcılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopter ihtiyacını karşılamak için açılan ihaleyi kazanarak, bu amaç doğrultusunda Eurocopter’den 17 helikopter alımında yolsuzluk yaptıkları iddia edildi. Sağlık Bakanlığı, ambulans helikopter ihtiyacını karşılamak için ihale açtı. THK ve Gökçen Havacılık, ihaleyi kazanarak helikopter alımı için de Nisan 2013 tarihinde Eurocopter ile anlaşma sağladı. Yapılan anlaşma kapsamından Eurocopter’den 17 tane EC135 tipi helikopter alımı yapıldı. 120 milyon Euro’luk ihalenin ardından yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. İhalede yolsuzluk yapıldığına dair dış kaynaklı bir e-posta ihbarının ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri çalışma başlattı.

Helikopter operasyonu


8 AYLIK TAKİP

Mali büro polisi, 8 aylık teknik ve fiziki takip yaptı. Başta THK Genel Başkanı Yıldırım olmak üzere kurumun üst düzey yöneticileri ve aileleri de mercek altına alındı. Yapılan incelemelerin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla dün şafak vakti Türk Hava THK Genel Merkezi ile Gökçen Havacılı’ğın da aralarında bulunduğu 11 farklı adrese baskın yapıldı. Baskında aralarında THK Başkanı Yıldırım ile Gökçen Havcılık Genel Müdürü Yılmazer, bazı aile fertleriyle yine kurumun üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 kişi ise adreslerinde bulunamadı. Mali polis, THK Genel Merkezi ile THK’nın ticari kolu Gökçen Havacılık’ta detaylı arama yaptı. Aramalarda polis kurumdaki birçok bilgisayarın imajını alıp, hard disklerine el koydu. Genel Başkan Osman Yıldırım, evindeki 4 saatlik aramanın ardından saat 11.00’de THK’ya getirildi. Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen Yıldırım, buradaki aramanın ardından saat 14.00’da sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yıldırım ile diğer şüpheliler Eurocopter ihalesinde menfaat sağlamak, ihaleye fesat karıştırmakla suçlanıyorlar.

Haberin Devamı


Helikopterler teslim edildi

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı’nın ambulans helikopter ihalesini kazanan THK’nın ticari kolu Gökçen Havacılık, geçen yıl Eurocopter’den 17 tane EC135 helikopter satın almıştı. Eurocopter firması, bu yıl mayısta tüm helikopterleri Gökçen Havacılık’a teslim etti. THK Gökçen Havacılık, EC135 helikopterlerini Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğu beş yıllık sözleşme çerçevesinde kullanıyor. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, helikopterlerle ilgili yaptığı son açıklamada, “EC135 helikopterlerimiz Türkiye genelindeki operasyon koşullarında yüksek güvenilirlik seviyelerinde üstün performans göstermektedir” demişti.


THK’nın iddiası Türkkuşu’ydu

THK Basın sözcüsü İsmail Çanak, “Türkkuşu uçağının üretim planlarının sosyal medyaya sızması ile ilgili iddialar var. Ama başkanımızın mesajı bu uçağın en yakın zamanda uçacağı yönünde. Bir bilgisayarın harddiski alındı. Araştırma yapılıyor. Genel başkana da bu kapsamda bir suç isnat edilmiş” dedi.

Haberin Devamı

THK Başkanı Osman Yıldırım ile Gökçen Havcılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Eurocopter’den 17 helikopter alımında yolsuzluk yaptıkları ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!