“Terörist saldırılara karşı tümden bir güvenlik olmayacağı gibi bu garanti edilemez”

Güncelleme Tarihi:

“Terörist saldırılara karşı tümden bir güvenlik olmayacağı gibi bu garanti edilemez”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:06

Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, terörist saldırılara karşı tümden bir güvenlik olmayacağını bunun garanti edilemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Terörizm Savunma Ortak Merkezi'nin 10. yıl kutlamasında konuşan Maiziere, güvenlik birimlerinin son 10 yıldır gayet başarılı çalıştığını ancak yine de gelecekte münferit saldırıların engellenemeyeceğini belirterek, “Terörist saldırılara karşı tümden bir güvenlik olmayacağı gibi bu garanti edilemez” dedi.

Almanya'da radikal düşüncelilerin oluşturduğu tehlikenin hala devam ettiğini vurgulayan Maiziere, “Biz özgürlükçüyüz ve bu nedenle nefret objesiyiz” dedi.

İçişleri Bakanı Maiziere, Almanya'da gerçekleşen iki münferit saldırıyı da örnek göstererek, “Endişeli olmamız için sebebimiz tedbirli olmamız için sebebimiz var ama korku için bir sebep yok” diye konuştu.

Maiziere, organize olmuş ya da örgütlerin bilindiğini ancak münferit saldırıların bilinemediğine işaret ederek, bu konuda sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve vatandaşların bir arada olduğu derneklerin devlete yardım etmesini istedi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen de terörizmle mücadelede halk ve sivil toplum kuruluşlarından yardım beklediklerini bildirdi.

Almanya'da tam bir güvenliğin sağlanamayacağını dile getiren Maassen, “Bu ülkede tam ve tüm güvenliği garanti edemeyiz ama elimizden gelenin en
iyisini yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Maassen, 10 yıldır yıldır çok başarılı şekilde çalıştıklarını ve şansın da kendilerine yardım ettiğini ifade ederek, kişisel saldırıların her zaman olabileceğini ve bu nedenle bunları engellemek için de vatandaşların şüpheli durumlarda tüm karakol ve diğer ilgili yerlere bilgi verebileceklerini kaydetti.

Maassen, polisin ve istihbarat birimlerinin her yeri ya da herkesi gözetleme ya da takip etme gibi bir imkanı olmadığını ve hatta buna izni de olmadığına dikkati çekti.

Hans Georg Maassen, ABD ile yapılan istihbarat işbirliğine de değinerek, “Biz ABD'siz onlar da bizsiz olamaz. ABD istihbarat toplama konusunda çok başarılı. Bizim de başarılı olduğumuz alanlar var. Terörizmle mücadelede ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Terörizm Savunma Ortak Merkezi'nin 11 Eylül olaylarının ardından istihbarat birimleri arasında daha hızlı veri ve bilgi akışını sağlayıp müdahale etme konusunda kurulan bir merkez özelliğini taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!