Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 'Sizi yakalayacağız ve cezalandıracağız'

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sizi yakalayacağız ve cezalandıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 18:22

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dopinge karşı sıfır tolerans uygulayacaklarının altını çizerek, "Geçmişte bazı şeyleri hasır altı etmiş olabiliriz, görmezden gelmek istemiş olabiliriz ancak şimdi sizi yakalayacağız ve bunun için cezalandıracağız" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, doping maddelerine narkotik maddeler gibi davranılması gerektiğini belirterek, "Bu maddelerin ticaretini yapanlara yönelik cezalar veya bunları sisteme sokmaya çalışanlar, narkotik muamelesi görmeliler" dedi.
Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) Polat Renaissance Otel'de düzenlediği "Bilim ve Araştırmalar Sempozyumu"nda konuşan Kılıç, doping maddelerine narkotik maddelermiş gibi davranılması gerektiğini kaydederek, "Burada 'gibi' kelimesinin altını çiziyorum. Bu maddelerin ticaretini yapanlara yönelik cezalar veya bunları sisteme sokmaya çalışanlar, narkotik muamelesi görmeliler. Çünkü sonuç olarak, o kadar da hızlı olmasa da, bu maddeler narkotik gibi olacaklar. Vücudunuza zarar verecekler, ruhunuzu zedeleyecek. Eğer fazla dozda kullanırsanız sizi öldürebilir bile. Yani fark nerede? Bunu gerçek bir tehdit olarak göreceğimiz bir düzlemde ele almalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sizi yakalayacağız ve cezalandıracağız


"GEÇMİŞTE BAZI ŞEYLERİ HASIL ALTI ETMİŞ OLABİLİRİZ"
Akif Çağatay Kılıç, doping maddelerini kullananların neyle uğraştıklarını bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Bu sadece performansınızı arttıran ama yakalandığınızda başınıza bela açan bir ilaç değil. Eğer bu sizin vücudunuza zarar veriyorsa, sizin saygınlığınızı zedeliyorsa size bir insan olarak zararlıysa hatta bu yüzden ölebiliyorsanız, bu mümkün olan en yüksek cezayla cezalandırılmalıdır. Geçmişte bazı şeyleri hasır altı etmiş olabiliriz, görmezden gelmek istemiş olabiliriz ancak şimdi sizi yakalayacağız ve bunun için cezalandıracağız. Şu çok iyi anlaşılmalıdır ki doğal olmayan hiçbir sonuç tolere edilmeyecektir. Bu kadar basit. Aradan birkaçı kaçmış olabilir, eninde sonunda yakalanacaklar. Çünkü bir yerde hata yapacaklar."


"O SARI FORMA HAKKINDA BAŞKA ŞEYLER KONUŞURSUNUZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun bir endüstri haline geldiğine işaret ederek, "Finansal gelirlerin birincil öneme sahip olduğu bir endüstri. Kafamızı kuma sokmaya gerek yok. Her zaman sistemi kandırmaya çalışanlar olacaktır. Onlar kaçmaya siz de yakalamaya çalışırsınız. Ancak anlamalıyız ki sporun ekonomik değeri aşırı yüksek. Çok büyük bir hacme sahip. Ne zaman bu yarış başlar, tekerlek dönmeye başlar, kimsenin ismini vermek istemiyorum ama uluslararası bilinirliği olan büyük yarışmalara katılırsınız, büyük saygı duyulan organizasyonlarda bulunursunuz ama sonra o sarı forma hakkında başka şeyleri konuşursunuz. Buraya geldiğimizde kimse 'onun gibi olmamalı' diye bahsederiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sizi yakalayacağız ve cezalandıracağız

"HİÇ TOLERANSIMIZ YOK"
Sempozyumda "İstanbul kuralları" olarak hatırlanacak sonuçlara ulaşılacağına inandığını kaydeden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bence Türkiye'nin son dönemde dopinge karşı gerçekleştirdikleri için hakkı teslim edilmeli. Her şeyi temizlediğimizi, her sorunumuzu hallettiğimizi söyleyecek değilim. Ancak ülkemizde sporun bu hastalıktan temizleneceği mesajını çok net bir şekilde verdik. Bu bizim hedefimiz ve bu yönde çalışıyoruz. Bu noktada hiç toleransımız yok. Temiz bir spor için inatçı takibimiz muvaffak olacak. Neredeyse profesyonel seviyede futbol oynamış, sporda çok aktif bir Cumhurbaşkanı ve bir akademisyen olarak gençlerin eğitimine büyük önem veren bir Başbakanımız olmasının avantajı var. Ben de açıkladığım konulardaki çalışmalarımızı sürdürmek için tüm direktifleri aldım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!