Yeğenlerine örnek olmak için sınava girdi, üniversiteli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeğenlerine örnek olmak için sınava girdi, üniversiteli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 17:24

Kahramanmaraş'ta yeğenlerine örnek olmak amacıyla girdiği üniversite sınavını kazanan 34 yaşındaki Mehmet Sait Kavuzkoz, üniversite öğrencisi olurken, yeğenleri sınavı kazanamadı.

Haberin Devamı

Lise eğitimini tamamlayarak meslek hayatına atılan Kavuzkoz, yeğenlerini ders çalışmaya teşvik etmek amacıyla üniversite sınavına girdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazanan Kavuzkoz, kaydını yaptırarak eğitime başladı.

Sinema makinistliği yapan Kavuzkoz, liseden mezun olduktan 17 yıl sonra girdiği sınavda yeğenlerine 30 puan fark attığını söyledi. Kayıt yaptırdığı bölümün ikinci öğretim olduğunu belirten Kavuzkoz, "Liseden mezun olduktan sonra iki kez sınava girmiştim ancak istediğim yerleri kazanamadım. Şimdi bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Gündüz çalışıyor, akşam okula gidiyorum. Okulu bitirdikten sonra akademik kariyer yapmak istiyorum" dedi.

Kavzkoz, yeterli puan alamadıkları için bir yeri kazanamayan yeğenlerinin ise yeniden sınava hazırlanacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!