Eski kocama tekrar aşık oldum

Bir gördüm onu, yanıma geldi. “Ayşe ne içersin?” dedi. “Eh bir bardak beyaz şarap alayım” dedim “ama eskisi gibi balon bardak, bol buz koysunlar, e mi?” Güldü, “Tabii” dedi.

Haberin Devamı

Elimi kolumu barın neresine koyacağımı bilemedim, aslında yaşadıklarımızdan bir elimi kocamın boynuna, diğerini beline falan dolayıp “kadınca dövme” nasılsa ona girişmeliydim. Ama adam o kadar asildi ki ben gevşe gevşe pişmaniye kıvamı bir hale geldim. Sonra bir ses duydum, bizim düğün müziğimiz -Carmina Burana- arası, elektrikli süpürge! Ha dedim, rüyaymış yine. Kocamla aşk ister miydim dedim kan revan içinde uyanınca birden bire. Çok romantikti her şey ya rüyada öylece. Yok, asla istemezdim, o da zaten asla istemezdi. Ama kocamla yani şu an adı artık “eski” olanla bu dostluğu çok isterdim. Ayda bir sokağa onunla
çıkıp bu bar muhabbetini ya da bir sinema- popcorn halini ya da “bu sezon alışverişi, hadi” demeyi, aramıza en pırlantamızı da alıp gitmeyi çok isterdim. Biz bizim içimize ettik, bize de olan yok aslında işin doğrusu, gerçeği. Biz anne babayı birarada görmeyi her şeyden çok hak eden pırlanta bir evladı hiçe saydık. Birimiz bir gücünü kullandı, birimiz kalemini. Bana okur dostlarım yazdı, “yeter bırak, üzülme” diye. İnsan hakkı neyse onu alır. Hayat çok kısa. Ben artık kocamla ilgili hiçbir şey yazmayacağım. O benim 19 yaşımdaki ilk aşkım. Hep mutlu olsun. Dünyanın babamdan sonraki en iyi babası. Para pulu geçmek lazım, affetmek, sevgi çok önemli. Kim kime ne zaman muhtaç olur ki? End of Ayşe’s eski koca yazıları.

Haberin Devamı

Ayşe’nin notu:
“Kocanla maddi konuda anlaştın herhalde”, “dava” falan yazarsanız diye baştan yazayım... Anlaştıysam ve biz konuşuyorsak öleyim. Sadece bu yıllık iznimde bilmiyorum, belki biraz büyüdüm.

Falcı
“Falcıya fal baktırdım, tarot” dedim, “değişik baktı, heyecan yaptım” dedim. “Evi” dedim, “şaşırttı beni çünkü villanın beteri.” Bildikleri çoktu ama ilerleyen günlere dek dediklerinden hala ortada bir koca yok. “Üç” dedi; “gün, saat, dakika, ay... olabilir.”
Baktım hepsi nanik, yıl olacak ancak. Bu nedenle bana gelen sürü sepet e-postalarınıza ilk kez cevap yazmadım. Bana hiç gelen giden, bende değişen olmadı. Etik görmediğim için bu şahsın adını sanını sizlere vermedim, vermemeyi seçtim. Olmayan hayallerinizin olacağına, yaşadığınız şeyleri varsayalım birinin size hatırlatacağına, olmayacakları da “ha bak iki güne” kurdurmasına aracılık etmek istemedim, asla da etmeyeceğim. Ama tarot bakmaya başladım canım okur dostlarım. Öğreniyorum elin kartlarını. Bedavadan size bakarım sayfamda, ne var ki yani. Öperim.

Yazarın Tüm Yazıları