O maden bir ay kapalı kaldı 25 gün önce açıldı

Güncelleme Tarihi:

O maden bir ay kapalı kaldı 25 gün önce açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 17:21

Göçüğün yaşandığı ocağın sahibi Saffet Uyar’ın yakın akrabası Soner Uyar, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, 18 madencinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Uyar, olayın bugün saat 12.15 sıralarında yaşandığını da kaydetti. Uyar, olayın yaşandığı madenin Torba Yasa’dan sonra kapandığını Kurban Bayramı’ndan sonra yeniden açıldığını söyledi.

Haberin Devamı

‘BİR AY KAPALI KALDI’
Olaydan hemen sonra ocak başına geldiğini söyleyen Soner Uyar şunları söyledi “Şu anda 18 kişi mağdur durumda. Çalışmalar devam ediyor. Büyük bir su topluluğu var. Yardım ekipleri geliyor. Ordaki kişilere henüz ulaşılmış değil.

O maden bir ay kapalı kaldı 25 gün önce açıldı
Olay saat 12.15’te yemek sırasında olmuş. Olay anında ocakta 26 işçi bulunuyordu. 8 kişi kaçmış; içeride 18 işçi kalmıştı. Şuan suyun tahliyesi yapılıyor; ocaklara temiz hava veriliyor. Suyu çektirmeden içeri girmenin imkânı yok. 150-200 metre mesafedeki galerilerde su bulunuyor. Şuan durumları için yüzde 90 zor diyorum… Ocakta yukarı yönlü alanlar var.Eğer oralara ulaşamazlarsa durumlar zor. Ama yine de Allah’tan umut kesilmez. Şuana çevre köylerden ve diğer maden ocaklarından ustalar müdahale ediyor. Torba Yasa çıkmadan önce 200 kişi çalışıyordu. Yasa çıktıktan sonra ocak kapandı. Bir ay kadar kapalı kaldı. Sonra bazı görüşmeler yapıldı. Kurban Bayramı’ndan sonra tekrar açıldı. 100 kişi kadar çalışıyordu. Üç vardiya sistemi ile çalışıyor. Her vardiyada ortalama 26-30 kişi çalışıyor. Burası bizim amcaoğluna (Saffet Uyar) ait. Bizim ocak da yakında bir yerde bulunuyor. Olay olduktan hemen sonra buraya geldik.”

Haberin Devamı

O maden bir ay kapalı kaldı 25 gün önce açıldı
MADEN YETKİLİSİ ŞAHİN UYAR: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!