Cumhuriyet 91. yaşında

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet 91. yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Türk milleti, damarlarında dolaşan asil kandan aldığı güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıçlar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, Cumhuriyetin 91. yılına ulaşmanın şevki ve heyecanı içinde kutladığımız en büyük bayram günüdür. Kutlu olsun. Aziz Atatürk’ün, büyük kurtuluş mücadelesi meşalesini, Türk Milleti’nin iman dolu göğsünde alevlendirip, Cumhuriyet iradesiyle taçlandırdığı ve Türk Milletine hak ettiği yönetim biçimini bahşettiği gündür bugün. Bugün, tarihin ‘Türk’ adını altın harflerle yazdığı sayfalarında, yepyeni bir başlangıçla, Türkiye Cumhuriyeti olarak adlandırıldığı gündür.

ANLAMLI VE BÜYÜK GÜN

Türk milleti, bu anlamlı ve büyük günün 91. yılına; zekası, azmi, kararlılığı ve iradesiyle bütün güçlükleri aşmayı bilerek, milli birlik ve beraberlik duygularıyla harmanladığı varlığını koruyarak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımayı bilmiştir. Ve inanıyorum ki bundan sonra da damarlarında dolaşan asil kandan aldığı bu güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir.

Haberin Devamı

AZİM VE GAYRETLE

Milletimizin, ülkemizi dünyanın muasır medeniyetler seviyesine eriştirme azmi ve gayretiyle her daim Türkiye Cumhuriyeti’ni en yükseğe taşıyacağına olan inancımla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyetin 91. yılı; yüce devletimize, aziz milletimize kutlu olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!