Yapracık’tan TBMM’ye ring şikayeti

Güncelleme Tarihi:

Yapracık’tan TBMM’ye ring şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:12

Yapracık TOKİ Konutları sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki ring uygulamasıyla ilgili TBMM’ye şikayette bulundu.

Haberin Devamı

S.A. isimli Yapracık sakininin TBMM Dilekçe Komisyonu’na yaptığı başvuruyu başka mahalle sakinleri de imzalarını atarak destekledi. S.A. Meclis’e verdiği dilekçede şunları kaydetti:

ŞANSLIYSAK BİNEBİLİYORUZ

“Yapracık TOKİ Konutları’nda yaşayan bir vatandaş olarak, herhangi bir ulaşım alternatifi olmadan (dolmuş/halk otobüsü) metro ring hattında haftaiçi 17.00’den sonra ve haftasonunda otobüs sayılarının talebe cevap vermemesi nedeniyle yaşadığımız büyük mağduriyeti paylaşmak isterim. Söz konusu gün ve saatlerde, yoğunluk nedeniyle en az yarım saat bekleme süresinin ardından, uzun kuyruklar nedeniyle şanslı isek binebildiğiniz ring hattı otobüslerinde; kalabalık nedeniyle çok sıkıntılı biçimde evlerimize ulaşmaya çalışıyoruz.

YAŞLILARIMIZ DA MAĞDUR

Haberin Devamı

Yaşanan sıkıntı gerek çalışan, gerekse çalışmayan Yapracık sakinleri için geçerlidir. Yoğunluk mesai dağılımına denk gelen saatlerde ve hafta sonunda yaşanmaktadır. Ayrıca sağlık ocağı, market, eczane, atm gibi yaşamın gerekliliği olan alanlara hiçbir erişimimizin bulunmaması da merkeze inmeyi sıklıkla gerektirerek ulaşımda yaşadığımız bu sıkıntıların hayatımıza etkisinin boyutu büyümektedir. Yaşlılarımız için yukarıda azami olarak belirtilen bekleme süresi ve otobüs içindeki sıkışıklığın yarattığı büyük mağduriyeti anlatmaya bile gerek yok. Metro istasyonlarında yürüyen merdivenlerinin sağlıklı çalışmaması da yaşlılarımızın aktarmalarında sıkıntı çekmesine sebebiyet vermektedir.

KAVGALARA NEDEN OLUYOR

Ayrıca gerek uzun bekleme süresinin ve seyir halinde yaşanan yoğunluğun yarattığı yorgunluk ve yılgınlık, gerekse bilet aktarma süresinin otobüsleri beklerken dolması kavgalara sebebiyet vermektedir. Bu durum hem huzursuzluk kaynağıdır, hem de adaletsizliktir. TOKİ/devlet tarafından yaptırılan konutlarda yaşayan vatandaşların en basit ulaşım ihtiyaçları için bile devlet desteğinden uzak kalması son derece üzüntü verici ve düşündürücüdür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!