Umut Bebek umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Umut Bebek umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

DENİZLİ’de oturan 41 yaşındaki Emin Çakırgöz ile 39 yaşındaki Pakize Çakırgöz çiftinin lösemi hastası oğulları 3 yaşındaki Cengizhan Çakırgöz, ilik nakli olabilmek için dokusu uygun ancak, ameliyat için henüz çok küçük olan kardeşi 3 aylık Umut’un büyümesini bekliyor. Geçen ocak ayında hastalığı ortaya çıkan minik Cenizhan, yardımseverlerden bilgisayar ve oyuncak istedi.

Haberin Devamı

Dokuzkavaklar Mahallesi’nde oturan Emin Çakırgöz ile Pakize Çakırgöz çiftinin 3 yaşındaki oğlu Cengizhan Çakırgöz’ün hastalığı, geçen ocak ayında, bronşit şüphesi üzerine hastaneye götürülmesiyle ortaya çıktı. İşsiz baba Emin Çakorgöz ile ev kadını anne Pakize Çakırgöz, minik Cengizhan’ı, kemoterapi tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne götürmeye başladı. Tedavi sırasında anne Pakize Çakırgöz’ün hamile olması küçük Cengizhan için umut oldu. Hastalığın ortaya çıkmasından 6 ay sonra Çakırgöz ailesinin erkek bebekleri dünyaya geldi. Ailenin yeni ferdinin adı da Cengizhan tarafından kendisine umut olması için ’Umut’ konuldu. Şimdi 3 aylık olan Umut bebek, biraz daha büyüyüp, ağabeyine şifa olacağı zamanı bekliyor.

Çakırgöz ailesi, kiralık bir evde yoksulluk içinde çocuklarını büyütmeye ve tedavi sürecini tamamlamaya çalışıyor. Evlerinde koltuk bile bulmayan aile, yardımseverlerden uzanacak bir el bekliyor. Baba Çakırgöz, gündelik işlerde çalışarak evine ekmek parası götürmeye çalışıyor. Baba Çakırgöz, ekonomik sorunlar arasında çocuklarını tedavi ettirmeye ve büyütmeye çalıştıklarını belirterek, "Hayırseverlerimizden yardım istiyorum. Bana iş verirlerse de rahatsızlık bulunan belimin müsaade ettiği sürece çalışırım" dedi.

Haberin Devamı

Anne Çakırgöz, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan test sonucu Cengizhan’ın lösemi olduğu öğrendiklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Oğlumuzun lösemi olduğunu öğrendiğimizde şoke olduk. Bizim için çok zor bir süreç başladı. Haftada bir hastaneye gidiyoruz. Oğlum bu yaşta, hastanelerde kanser tedavisi görüyor. Doğan bebeğimizin ismini de ağabeyi Cengizhan, Umut olarak koydu. Dokuları uygun olan Umut, ağabeyine umut olacak. Umut’un henüz küçük olduğunu ve ameliyat için biraz daha büyümesi gerektiğini söylediler. Narkoz verilebilecek kadar büyümesi gerekiyormuş."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!