Yine Twitter skandalı

Güncelleme Tarihi:

Yine Twitter skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 16:07

Twitter mesajları yüzünden ceza alanlara bir de futbol hakemi eklendi. SAİ Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş maçından sonra Oğuzhan Özyakup hakkında küfürlü Twitter mesajları yazan İzmir bölgesi hakemi Erkan Güven hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçta Gökhan Töre'nin, İngilizce 'f... off' diye küfür etmesi Süper Lig'in 7. haftasına damga vurdu.
Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Ben pozisyonun içindeydim, Gökhan kötü bir şey söylemedi. Hakem İlker Meral, Bülent Korkmaz'ın şikayeti üzerine kırmızı kart gösterdi" dedi.

KÜFÜRLÜ MESAJLAR YAZDI
TFF'nin İzmir bölgesel yardımcı hakemlerinden Erkan Güven, kendi Twitter sayfası üzerinden İlker Meral'e destek verirken, Oğuzhan için küfürlü mesajlar yazdı.
Olayın sosyal medyada duyulmasının inceleme başlatan TFF Hukuk Müşavirliği, hakem Erkan Güven'i Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.

ERKAN GÜVEN'İN OLAY YARATAN TWEETLERİ

Haberin Devamı

Yine Twitter skandalı

MHK SAVUNMASINI ALDI
TFF'den yapılan açıklamada, söz konusu hakemin savunmasının Merkez Hakem Kurulu tarafından alındığı bildirilerek, "Merkez Hakem Kurulu, hakemin savunmasını bu sabah almış ve TFF Hukuk Müşavirliği'ne sevki gerçekleştirilmiştir. TFF Hukuk Müşavirliği'nin incelemesinin ardından ilgili kişi AFDK'ye sevk edilmiştir. AFDK tarafından yapılacak yargılamanın ardından karar kurul tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BAZI TWITTER CEZALARI

* Galatasaraylı Melo, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür edilen bir tweet'i retweet ettiği için 2 maç ceza aldı.

* İngiltere Futbol Federasyonu, QPR’da kiralık oynayan Federico Macheda’ya “Bir kişinin cinsel kimliğiyle ilgili” yaptığı rencide edici yorumları sebebiyle 15 bin pound ceza verdi.

* İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Chelsea’nin sol bek oyuncusu Ashley Cole’a Twitter’daki “uygunsuz ve oyunu itibarsızlaştıran” yorumu nedeniyle 90 bin pound ceza verdi.

* Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel, Twitter hesabına Premier lig hakemini eleştiren bir yazı koyması sebebi ile İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 10 bin poundluk ceza aldı.

Haberin Devamı

* Takım arkadaşı Jose Enrique’nin dişlerini beyazlatırken çekilen fotoğrafı için Liverpool’un genç oyuncusu Suso, “Bu ne halt yapıyor? Bu adam eşcinsel...” ifadelerini kullanmıştı. Ve 10 bin pound ceza almıştı.

* Adelaide Unitedlı Antony Golec, hakem Ben Williams aleyhine twitter adresinden, “Ben Williams sen bir gay’sin, etraftaki en büyük homosun” diye mesaj atmıştı. Takımı sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!