Meclis’te Mers uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te Mers uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 15:53

DOKTOR olan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MERS virüsüne karşı, hacdan dönen milletvekilleriyle ilgili Meclis’in önlem almasını istedi. Atıcı, “Bu arkadaşlarımızın 15 günlük kuluçka süresi geçmeden Meclis’e girmemelerinde yarar var. Aksi halde hepimiz tehlikede oluruz” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIK UYARDI
Atıcı, Sağlık Bakanlığı’nın, hacca gidenleri 15 günlük takibe aldığını, bu konuda genelge yayınladığını anımsattı. Atıcı, bakanlığın, “Sizler bu virüsü kapmış olabilirsiniz. Hafif gribal bir durum olarak başlayabilir ama öldürücüdür. Dikkatli olun, toplumsal yerlere girmeyin. 15 gün bekleyin” şeklinde uyarı yaptığını anımsatarak, şunları söyledi:

MECLİSE GELMESİNLER
“Bu milletvekilleri hacca gidip, döndüler. Allah kabul etsin. Ama bunlar dönüp, Meclis’te çalışmaya başlarlarsa, Meclis kapalı sistem, virüs her tarafa yayılır. Hepimiz tehlikede oluruz. Bu arkadaşlarımızın 15 günlük kuluçka süresince Meclis’e girecekler mi girmeyecekler mi bunun önlemini almakta yarar var. En azından böyle bir konuyu, hekim olarak gündeme getirmem lazım. Bu konuda Meclis’in tedbir alması lazım. Bu arkadaşlarımızın,15 günlük süre geçmeden Meclis’e girmemelerinde yarar var.

TAKİP EDİLSİNLER
Burada, milletvekillerini takip eden aile hekimi yok. O nedenle Meclis’teki hekimlik takip edecek ya da Sağlık Bakanlığı, ‘Biz özel bir tim kurduk, milletvekilleri veya Meclis çalışanlarını özel takibe aldık’ diyecek. Türkiye’de yapılan takip işi, son derece yetersiz. İnsanlara, ‘aile hekimleri takip etsin’ diyerek, Sağlık Bakanlığı topu aile hekimlerine atıyor. Bu virüs Eboladan daha tehlikelidir.”

80 VEKİL GİTMİŞTİ
TBMM’de her yıl olduğu gibi bu yıl da hacca çok sayıda vekil gitti. Tamamına yakını AK Partili olan vekiller, hacdan döndükten sonra çalışmalara katıldılar. Rahatsızlanan bazı vekillerin de hastalıklarının soğuk algınlığı olduğu saptanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!