Validebağ'da polis ile vatandaşlar arasında arbede

Güncelleme Tarihi:

Validebağda polis ile vatandaşlar arasında arbede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 15:46

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde eylemcilere polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Jeneratör taşıyan bir kamyonun geçişine izin vermeyen eylemcilerle polis arasında arbede çıktı.

VALİDEBAĞ KARIŞTI / FOTO GALERİ

Validebağ Korusu'nun yanındaki alana yapılmak istenen inşaata karşı eylem yapanlara polis gaz ile müdahale etti. Müdahale sırasında çevik kuvvet polisleri paintball ile içi biber gazı dolu mermi de attı. Sabah saatlerinden bu yana sakin olan ortam jeneratör taşıyan kamyonun alana girmek istemesiyle son buldu. Kamyonu engellemek isteyen eylemcileri polis önce kalkanlarıyla ittirdi. Ardından gaz ve gaz dolu mermi kullandı. Çok sayıda vatandaşın etkilendiği olaylar devam ediyor.

Validebağda polis ile vatandaşlar arasında arbede


Haberin Devamı

Polis eylemcileri gaz kullanarak uzaklaştırdı.

Müdahalenin ardından gruptakiler alandan uzaklaşırken, polis ekiplerinin barikatlarla oluşturduğu güvenlik kordonu genişletildi. Jeneratör taşıyan kamyon, müdahalenin ardından inşaat alanına girdi.

Validebağda polis ile vatandaşlar arasında arbede

VEKİLDEN TEPKİ

Validebağ’daki polis müdahalesi sırasında CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt olay yerine geldi. Polis ekiplerini durdurmak isteyen Öğüt, çevik kuvvet ekiplerinin arasında kaldı. Çevik kuvvet ekiplerine "Bana vuramazsınız’ diye tepki gösteren Öğüt zabıta ekipleri ile de tartıştı. Öğüt’ü, Üsküdar Emniyet Müdürü Altuğ Verdi uzaklaştırdı.

Öte yandan olaylar sırasında gazdan etkilenen bir kişi sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!