Hacettepe yerli elektrikli otomobil üretti

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe yerli elektrikli otomobil üretti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:18

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, teknokentte tamamen yerli kaynaklarla elektrikli otomobil ürettiklerini açıkladı. Tuncer, aracın Ankara-İstanbul arasını 7 liralık yakıtla gidebileceğini belirterek, “Teknokentimiz, 500 elektrikli araç üretimi ve daha sonra satışı için tip onay belgesi başvurusunda bulundu” dedi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin teknokentinde tamamen yerli imkanlarla üretilen elektrikli otomobilin Ankara-İstanbul arasını 7 liralık yakıtla gidebildiğini söyledi.
Teknokent bünyesinde tamamen yerli imkanlarla, yerli tasarımla ve yerli mühendislerle elektrikli otomobil üretildiğini bildiren Tuncer, otomobil için Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nden çok sayıda öğretim üyesinin görev yaptığını belirtti.
Arabanın bazı parçalarının Ostim ve İvedik organize sanayi bölgelerinde üretildiğini dile getiren Tuncer, "Teknokentimizde üniversitemizin desteğiyle geliştirilen elektrikli otomobili bizzat kullandım. Çok yüksek hız yapabiliyor. Bugüne kadar üretilen benzer elektrikli otomobiller arasında en güçlüsü diyebilirim. Yakıt tasarrufunda ise çok etkileyici sonuçlar ulaşıyor bize. Örneğin Ankara-İstanbul arasında harcanan yakıt 7 TL olacak" dedi.

Haberin Devamı

MAKAM ARACI YAPACAĞIM

Murat Tuncer, üretilen ilk elektrikli otomobili makam aracı yapacağını belirterek, "Yüzde yüz Türk malı bir elektrikli araba bizim makam arabamız olacak. Ayrıca şahsım adına satın almak için de sıraya girdim " ifadesini kullandı.
Daha sonra otomotiv sektörüne girmek için çalışmalar yapılacağını belirten Tuncer, teknokentin 500 elektrikli araç üretimi ve daha sonra satışı için tip onay belgesi başvurusunda bulunulduğunu bildirdi. Tuncer, elektrikli otomobilin özelliklerine ilişkin detaylı bilgi veremeyeceğini ancak tüm bilgilerin kamuoyuna Mart ayında duyurulacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!