Türk gençleri için çalıştay

Güncelleme Tarihi:

Türk gençleri için çalıştay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 14:23

Çalıştay, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği ve Federal İş Ajansı arasında sürdürülen, gençlerimize meslek edindirme çalışmalarının derinleştirilmesi kapsamında düzenlendi.

Haberin Devamı

Berlin Türkevi'nde gerçekleştirilen çalıştaya Almanya Federal İş Ajansı'nın göçmenlerin meslek eğitiminden sorumlu eyalet temsilcileri ile Başkonsolosluklarımız Çalışma Ataşeleri ve ataşelik görevlileri katıldılar.

GENÇLERE VE AİLELERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Meslek edindirme çalıştayının açılışına katılan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya'daki Türkiye kökenli gençlerimiz arasanıda işsizliğin Almanya ortalamasından üç kat fazla olduğunu hatırlattı. Almanya'da okuyan gençlerimizin abitur yapma ve gymnasium bitirme orunlarında az da olsa ilerleme olduğunu söyleyen Karslıoğlu, yine de bu oranların da %15 civarında olduğunu ve Almanya ortalamalarının çok altında kaldığını kaydetti.
Almanya'da yaşayan Türk toplumu arasında var olan sosyal sorunların altında genelde bu nedenlerin yattığının altını çizen Karslıoğlu, “İşsizlik durumu, herhangi bir meşguliyetin olmaması gibi nedenler gençleri, şans oyunlarına, uyuşturucu kullanımı ve farklı kriminel olaylara itebiliyor. Bu çalıştayda bu gençlere ve ailelerine nasıl ulaşabiliriz, onun çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

HER GENÇ BİR MESLEK SAHİBİ OLMALI
Berlin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Nazif Garibağaoğlu'da bütün gençlerimizin bir meslek sahibi olmasını istediklerini söyledi. Garibağaoğlu, “Bugünden itibaren bir kampanya başlatıyoruz ve 'her genç bir meslek sahibi olmalı' diyoruz. Gençlerimiz çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyor. Meslek eğitimi yeri bulamayanlar, iş ajanslarından kendilerine yeterli destek sağlanmadığını düşünenler var. Biz burada bunların takipçisi olacağız. Bir gencimiz meslek eğitimi yeri bulamadıysa veya başka bir sorunla karşılaştığnda hazırladığımız broşürü doldurarak konsolosluklarımızdaki çalışma ataşeliklerimize versinler. Bize başvurmaları halinde sorunun takipçisi olacağız ve kendilerine yardım edeceğiz" ifadelerin kullandı.

HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ
Federal İş Ajansı göçmenler bölümü sorumlusu Michael van der Cammen'de Türk gençlerine ve ailelerine ulaşamakta bazen zorlandıklarını, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği ve Çalışma Ataşelikleriyle işbirliği yaptıklarını açıkladı. Cammen, Mesleki alanda yürüttükleri danışma/bilgilendirme faaliyetlerini, bu kurumlarla birlikte gerçekleştirerek daha fazla Türk gencine ulaşabilmeyi hedeflediklerini belirtti. Cammen, Türk gençlerinin bazen ayrımcılıktan ya da Almanca bilgilerinin yetersiz olmasından dolayı, bazen de yeteri kadar bilgilendirilmedikleri için meslek eğitiminden mahrum kalabildiklerini söyledi. Göçmen kökenli gençlere daha iyi ulaşabilmek için 2015 yılında tekrar büyük bir faaliyete gireceklerinin altını çizen Cammen, her türlü yardıma açık oldukları bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!