Stoltenberg: Her müttefiki koruyacağız

Güncelleme Tarihi:

Stoltenberg: Her müttefiki koruyacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Galler Zirvesi’nde kabul edilen Hazırlık Eylem Planı ve Öncü Güç’ün doğudaki meydan okumalar kadar güneydekiler için de geçerli olduğunu belirterek, “Her müttefiki herhangi bir tehdide karşı koruyacağız. Bu Türkiye’yi de kapsıyor” dedi.

Haberin Devamı

Amerikan düşünce kuruluşu German Marshall Fund tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Stoltenberg, ortak savunma ilkesi çerçevesinde Türkiye’ye Patriot füze savunma sistemleri konuşlandırıldığını hatırlatarak, “Türkiye güçlü bir müttefik. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip. Daha fazla NATO gücü talebinde bulunmadı” diye konuştu.

Son dönemde sürekli tartışma konusu olan Türkiye’nin Irak Şam İslam Devleti’yle (IŞİD) mücadelede yeterli çaba gösterip göstermediği konusunu da değerlendiren Stoltenberg, “Türkiye zaten çok şey yapıyor, yüz binlerce mülteciyi kabul ediyor. Türkiye, Irak ve Suriye’deki krizden en fazla etkilenen NATO üyesi. ABD ile Türkiye arasında IŞİD’le nasıl mücadele edileceği konusunda yakın diyalog var. Operasyonlar ABD önderliğinde yapılıyor bizim görevimiz NATO’nun sınırlarını korumak. Patriot’ları da bu nedenle gönderdik” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!