Engelsiz oyun parkı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz oyun parkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 01:08

Engelli çocukların sosyalleşmesi amacıyla yapılan ‘engelsiz oyun parkı’, Gökkuşağı Ortaokulu’nda açıldı.

Haberin Devamı

Serebral Palsi hastası ve sağlıklı çocukların beraber eğitim gördüğü Gökkuşağı Ortaokulu’nda, ‘engelsiz oyun parkı’ açıldı.
Rotory Kulübü öncülüğünde, Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin (SERÇEV) yürüttüğü proje kapsamında yapılan parkın açılış kurdelesini; Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Serebral Palsi hastası ve okuldaki diğer öğrencilerle birlikte kesti. Miniklerin küçük konseriyle başlayan açılış töreninin ardından Serebral Palsi hastası çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte oyuncaklarla oynayıp, parkın keyfini çıkardı. Okul hakkında bilgi alan ve Serebral Palsi hastası çocuklarla bir araya gelen Alper Taşdelen, yaptığı konuşmada, hayatta hiçbir engelin olmadığını vurguladı.

3. ENGELSİZ OYUN PARKI

Haberin Devamı

Gökkuşağı Ortaokulu’nda açılan parkın açtıkları üçüncü ‘engelsiz oyun parkı’ olduğunu belirten SERÇEV Genel Sekreteri Merve Keyvanoğlu, park ile engeli bulunan çocukların sosyalleşmesini sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek, “Parkımız, engelli çocuklarımızın oyun oynayabilmeleri için dizayn edildi. Dernek olarak Serebral Palsi hastası çocuklarımızın güzel bir hayat yaşayabilmeleri için çabalıyoruz. Çalışmalarımızı duyarlı vatandaşlarımızın destekleri ve Ankara Alışveriş Festivali kapsamında açılan resim sergilerinden elde edilen 10 bin liralık bağış gibi farklı etkinliklerden kazanılan gelirlerle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!