İZKAB ikinci yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

İZKAB ikinci yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

MERKEZİ Karabağlar’da bulunan İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB), Karabağlar Belediyesi Türkan Şoray Nikah Salonu’nda gerçekleştirdiği kadınlar matinesiyle kuruluşunun ikinci yılını kutladı.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye meclis üyelerinin katıldığı matinede, İZKAB Başkanı Aydan Nacar desteklerinden dolayı Muhittin Selvitopu’na plaket verdi. İZKAB’ın kuruluşunun ikinci yıldönümü etkinliğine katılan ve kadınları yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak her türlü desteği sivil toplum kuruluşlarına vermeye çalıştıklarını söyledi. Karabağlar’ı katılımcı anlayışla yönetmeye çalıştıklarını ve kadınların da buna destek olduğunu vurgulayan Selvitopu, ilçede bulunan İZKAB’ın da ilçenin en aktif derneklerinden biri olduğunu ve çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Selvitopu konuşmasında ayrıca, kadınların toplumun dinamiği olduğunu ve onlarsız hiçbir şeyin olmayacağını ifade ederek, "Özellikle Cumhuriyetin kuruluşunda bile en büyük desteği kadınlar vermiş ve cephe gerisinde çok büyük fedakarlıklar etmişlerdir. Önümüzdeki günlerde de Cumhuriyeti’n 91. yılını kutlayacağız. Cumhuriyet’in kurulmasında da kadınlarımızın çok büyük emekleri olduğunu biliyoruz. Evde nasıl evin direği kadınlarsa, bu ülkeyi ayakta tutan sizler olacaksınız" dedi.

Haberin Devamı

İZKAB Başkanı Aydan Nacar da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun bugüne kadar kendilerine hep destek olduğunu, bundan sonra da yanlarında olacağına inandığını belirterek teşekkür etti. Nacar konuşmasının ardından da Selvitopu’na bir plaket verdi.

Gerçekleşen etkinlikte, İZKAB’a destek amacıyla düzenlenen açık artırmada kadın üyelerin yaptığı el emeği Türk Bayrağı işlemesini Başkan Muhittin Selvitopu aldı. Selvitopu, önümüzdeki günlerde açılacak yeni belediye binasının en güzel köşesine bu bayrağı asacağını söyledi. Etkinlikte Radyo Romantik Türk’ün şarkılarıyla eğlenen İZKAB’lı kadınlar, Selvitopu ve meclis üyeleriyle ikinci yıl pastasını birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!