Yeni bir toplu mezar bulundu

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir toplu mezar bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 11:09

Meksika'da kaçırılan öğrencileri arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Meksika'nın Guerrero eyaletinde kaçırılan 43 üniversite öğrencisini arama çalışmalarında yeni bir toplu mezar bulundu.

Meksikalı yetkililer, öğrencilerin son olarak görüldüğü yere 17 kilometre uzaklıkta, Cocula isimli bir kasabada toplu mezar bulunduğunu açıkladı. Guerrero eyaletinin güneyinde bulunan cesetlerin, kaybolan öğrencilere ait olup olmadıklarının araştırılacağını belirten polis, mezarın dün tutuklanan 4 kişinin ifadesi üzerine bulunduğunu bildirdi.

Baş savcı Jesus Murillo Karam ise tutuklamaları teyit ederken, toplu mezarlara dair bir bilgi vermedi. Karam, tutuklanan kişilerin bazılarının öğrencilerin kaybolmasından sorumlu olan Guerreros Unidos örgütünün mensubu olabileceğini kaydederek, gözaltındaki şahıslardan ikisinin, öğrencilerin kaybolduğu tarihte kendilerine çok sayıda kişinin teslim edildiği bilgisini verdiğini belirtti. Karam, yerel emniyet güçlerinin, öğrencileri önce bir karakola sonra da Cocula'ya götürdüğünü, sonrasında bir kamyona bindirilerek Iguala kenti civarına getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili 56 kişinin gözaltında bulunduğu Meksika'da, detektifler, tutukluların ifadelerinin doğruluğunu araştırıyor. Öğrencilerin kaybolmasının ardından polis, Iguala kenti sınırları içinde 38 kişinin cesedinin olduğu 11 toplu mezar bulmuştu. İlk DNA testi sonuçları, cesetlerin kaybolan öğrencilere ait olmadığını göstermişti. Olay sonucu Guerrero eyaletinde gösteriler düzenlenmiş, eylemciler geçen hafta Iguala belediye binasını yakmıştı.

Guerrero eyalet valisi Angel Aguirre, öğrencilerin kaybolmasıyla ilgili oldukları gerekçesiyle aranan Iguala Belediye Başkanı Jose Luis Abarca'ya verdiği destek nedeniyle yapılan eleştiriler sonucu 24 Ekim'de görevinden istifa etmişti.

Guerrero eyaletinde 26 Eylül'de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrencilerle polis arasında çıkan çatışmada polisin öğrenci taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından 27 Eylül'de kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülen 43 öğrenciden bir daha haber alınamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!