Meme ve kolon kanserine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Meme ve kolon kanserine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, Turgutlu ve Denizli Rotary Kulübü tarafından meme ve kolon kanserine dikkat çekmek için stant ve dev balon maketi kuruldu.

Haberin Devamı

Turgutlu ve Denizli Rotary Kulübü’nün ortaklığında düzenlenen ’Bugün 1 saat, Yarın 1 Hayat’ meme ve kolon kanseri erken teşhis projesi kapsamında stant ve balon maketi kurularak vatandaşlar bilgilendirildi. Bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı etkinliğin açılışına MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Askerlik Şube Başkanı Ömer Haşim Olgun, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, MHP İlçe Başkanı Yunus Oğan, Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çetinkaya, Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernör Yardımcısı Hakkı İşcan, Turgutlu Rotary Kulübü Başkanı Rahim Karaman, Rotaract Kulübü Başkanı Onur Tekindağ, rotaryenler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Denizli Rotary Kulübü temsilcisi Mürüvet Algümüş, Rotary Kulübü olarak, Kanserle Dans Derneği ve Roche işbirliği ile topluma ve insanlığa yarar sağlayacak bir proje hazırladıklarını belirterek "Projemiz, ‘Bugün 1 saat, Yarın 1 hayat’ başlığını taşıyor. Projemiz Kanserle Dans Derneği ile birlikte Denizli Rotary Kulübü öncülüğünde toplam 12 ilde ve 22 Rotary Kulübü’nün katılımı ile gerçekleştirilecek. Kalın bağırsak (kolon ve rektum) ve meme kanseri hakkında toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan bölgesel çapta bir sağlık projesidir" dedi.

Mamografi, gaitada gizli kan ve kolonoskopi gibi hayat kurtaran muayene ve taramalar konusunda bilgilendirmenin hedeflendiği proje kapsamında bireyin doktor korkusunu yenmesi ve kendi vücudunu tanıması hedefleniyor. Proje süresince halkı bilgilendirmek için el ilanları dağıtılarak broşürler ve detaylı kitapçıklarla erken teşhis mümkün hale getirilecek.

Dev balon maketi ve standın 29 Ekim’e kadar açık kalacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!