Hazır giyimciler stratejilerini belirledi

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyimciler stratejilerini belirledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

EGE Giyim Sanayicileri Derneği’nin de (EGSD) bünyesinde yer aldığı, 23 sektör derneğini temsil eden Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gerçekleştirdiği arama konferansında hazır giyim sektörünün gelecek stratejisini belirledi.

Haberin Devamı

Richmond Ephesus Resort’ta sektörü masaya yatıran Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, iş birliği ile sorunlarını çözerken, ülke ekonomisine daha çok katma değer sağlayacak projelere de birlikte imza atma kararı aldı. Geçen yıl Denizli’de yaptıkları arama konferanslarının ikincisini bu yıl Kuşadası’nda gerçekleştirdiklerini dile getiren MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, iki gün süren toplantıda dernek başkanları ile birlikte sektörün yol haritasını belirlediklerini kaydetti. Önümüzdeki dönemde iç ve dış pazarlar da daha aktif bir pazarlamayla yola devam etme kararı aldıklarını dile getiren Öztürk şöyle konuştu:

"Üye dernekler ve onlara bağlı firmalar arasında güveni pekiştiren, ilişkileri ve işbirliğini yoğunlaştıran bir anlayışla çalışmalarımızı yürütme kararı aldık. Tekstil, hazırgiyim, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı sektörlerin toplu ihracatı 28 milyar dolar aulaşmış durumda. Bu sektörleri tek çatı altında ele alarak değerlendirdiğimizde katma değeri yüksek ve niş ürünlerden bile önemli ölçüde yol aldığımızı gördük. Ortak akıl arayarak ortaya koyduğumuz vizyonumuzu bu doğrultuda 2015 ve ötesine taşımaya karar verdik."

Haberin Devamı

Ülkenin dış ticaret fazlası veren ender sektörlerinden biri olan tekstil ve hazır giyim sektörünü tüm yönleriyle arama konferansında ele aldıklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden de, sektör olarak sorunların çözümü ve proje üretiminde işbirliği yapma kararı aldıklarını söyledi. Sektörde en önemli sorun olarak Türkiye’nin her noktasında nitelikli işgücü yetersizliğinin öne çıktığını ifade eden Özden, "Federasyon ve sektörel dernekler olarak öncelikli çözmemiz gereken konu bu. Federasyon koordinatörlüğünde Türkiye’deki bütün derneklerde nitelikli işgücünü çözmek için ortak eğitim projeleri geliştireceğiz. Bu konuda İŞKUR ile birlikte çalışacağız. Sektörümüze yeni pazarlar bulunması noktasında da birlikte hareket edeceğiz. Yurt içi ve yurtdışı fuarlar organize edeceğiz. Alım heyeti organizasyonları yapacağız. Sektördeki firmaların katma değeri yüksek üretime yönelmesi içinde projeler üreteceğiz. E-ticaretin geliştirilmesi içinde globalpiyasa e-ticaret sitesini daha aktif olarak kullanacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!