Urlalı Rumlar'dan ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Urlalı Rumlardan ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

URLA Belediye Başkanı Sibel Uyar, 1922 yılında Urla Yarımadası’ndan Atina Kesariani’ye göç eden Rum mübadilleri Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladı.

Haberin Devamı

2000 yılından bu yana her sene Urla’yı ziyaret eden Yunan konuklar, Atina Kesariani’de kurdukları derneği, Urla Belediyesi’nin de vereceği destekle daha da güçlendirerek, iki şehir arasındaki bağı kuvvetlendirmek istediklerini söyledi. Annesinin Urla’da doğduğunu söyleyen eski Kesariani Belediye Başkanı Yorgo Katmerci, "Bizim mücadelemiz kardeş belediye olmak için. Urla’yı çok seviyoruz. Bağlarımızı koparmayıp daha da güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Kesariani Dernek Başkanı Stella Saripanagiotou, Urla’yı ve burada yaşadıklarını unutmadığını dile getirerek, yöresel geleneklerini Kesariani’de hala devam ettirdiklerini söyledi.

"BAĞBOZUMU ŞENLİĞİNİ BİRLİKTE YAPALIM"

Mübadelenin her iki halk içinde ne denli yaralar açtığını bildiğini dile getiren Başkan Uyar, "Ortak kültürümüz çok fazla, bunu kaybetmek istemiyoruz. Kardeş şehir olmak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Ağustos ayında kutladığımız Geleneksel Bağbozumu Şenliğimizi seneye birlikte yaparak bağlarımızı daha da güçlendirelim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Stella Saripanagiotou ve eski Kesariani Belediye Başkanı Yorgo Katmerci Başkan Uyar’a Yunanca "Küçük Asya" kitabı ve Kültür Bakanlığı’ndan onaylı Yunanca yazılı en eski tableti hediye etti.

Başkan Uyar, Yunanistan’dan gelen misafirlere Urla’ya özgü hediyeler takdim ederek kendilerini ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!