THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltında

Güncelleme Tarihi:

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 10:29

THK Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, "kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile Gökçen Havcılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer ve Yıldırım'ın bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

Osman Yıldırım, yaşadığı Ümitköy semtindeki evinde gözaltına alındı.

THK GENEL MERKEZİ'NDEKİ ARAMADAN FOTOĞRAFLAR

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltında
TÜRKKUŞU 2014’TE UÇACAK

GENEL MERKEZ DE ARANIYOR

THK kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mali Şube Polisleri, Sıhhiye'deki THK Genel Merkezi ve uçuş operasyonunun yapıldığı Etimesgut'ta bulunan Gökçen Havacılık şirketinde de aramalar yapıyor.

Haberin Devamı

Binanın önünde çok sayıda sivil polis aracı da bekliyor.

Bu arada gözaltına alınan şüphelilerden bir kişi, polis eşliğinde aramanın yapıldığı yere getirildi. Şüphelinin, binaya girerken yüzünü kapattığı görüldü.

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltında

Osman Yıldırım'ın THK'nın Türk Kuşu projesi ile ilgili bilgileri dışarı sızdırdığı iddia ediliyor.

Bilişim Şube ekipleri de bilgisayar ve hard disklere el koyarak inceleme başlattı.

Emekli Hv. Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım aynı zamanda, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak da görev yapıyor.

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltında

"TÜRK HALKIMIZ MERAK ETMESİN"

TÜRK Hava Kurumu (THK) Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, ’kurumda usulsüz işlemler yaptıkları’ iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına ilişkin bilgi veren Türk Hava Kurumu basın danışmanı İsmail Çanak, Türk Hava Kurumu’nun üretim aşamasındaki Türk Kuşu’nun planlarının sosyal medyada çıkması ile ilgili olduğunu, diğer gözaltı detayları ile ilgi bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çanak, operasyon kapsamında gözaltına alınan Osman Yıldırım’ın "Halkımız merak etmesin. Uçağımız çok kısa süre sonra uçaktır. Gökyüzündeki yerini alacaktır. Türk halkımız merak etmesin" şeklindeki mesajını basın mensupları ile paylaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!