Filistin'den BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Filistinden BMGKya acil toplantı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail'in, Doğu Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurma kararı almasının iki devletli çözüm çabalarını tahrip ettiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi'nden konuya ilişkin acil toplantı yapmasını istedi.

Haberin Devamı

Mansur, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BMGK ve BM Genel Kurulu başkanlıklarına gönderdiği mektupta geçen hafta İsrail yönetiminin Doğu Kudüs'ün Şufat beldesindeki Ramat Shlomo ile Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da bin yeni konut inşasına onay verdiğini hatırlattı.

Bu kararın ardından İsraillilerin, Filistinlilere ait 35 konuta el koyduklarını kaydeden Mansur, tüm bu yasa dışı uygulamaları şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Mansur, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki provokatif eylemlerine de dikkati çekerek, BM Güvenlik Konseyi'ne konuyu acil toplantıda ele alma ve İsrail'in illegal eylemlerini durdurma çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD yönetimi daha önce yaptıkları açıklamalarda, İsrail'in yeni yerleşim yeri kurmasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve iki devletli çözüm çabalarına zarar verdiğini vurgulamışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!