Erdoğan Bayraktar’ın oğlu 1 saat ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Bayraktar’ın oğlu 1 saat ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:26

17 Aralık soruşturmasında takipsizlik verilenleri, bilgisine başvurmak üzere çağıran TBMM komisyonunda dün eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ifade verdi. 1 saat süren ifadenin ardından Bayraktar’ın avukatı, “Bilgisine başvuruldu” dedi. İşadamı Ali Ağaoğlu ve Mehmet Ali Aydınlar da komisyona ifade verdi.

Haberin Devamı

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu İstanbul Adalet Sarayı’ndaki çalışmalarına dün devam etti. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri ifadeye çağıran komisyon, ilk olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ı dinledi. Yaklaşık 1 saat süren ifadenin ardından Bayraktar, görüntü vermemek için basın mensuplarından uzaklaştı. Avukatı Fatih Erdöl yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz Abdullah Oğuz Bayraktar komisyonun çağrısına uyarak geldi. Bu dosyada hukuka aykırılık teşkil edebilecek hiçbir husus yok. Bilgisine başvuruldu kendisinin” dedi. Bayraktar’ın ardından eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar komisyona ifade verdi. Aydınlar, yaklaşık 30 dakika odada kaldı. Saat 14.30’da adliyeye gelen işadamı Ali Ağaoğlu da yaklaşık 1 saat ifade verdi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Ağaoğlu, komisyona girmeden önce, “Bizi çağırdılar geldik. Saklayacak bir şeyimiz yok. Ne biliyorsak anlatacağız” dedi.

GÜLER TANIKLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

Komisyon, geçen hafta eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve işadamı Reza Zarrab’ı adliyeye çağırmıştı. Güler ve Zarrab komisyona ifade vermeyi reddederek tanıklıktan çekilmişti. Dün ifade veren Aydınlar, Bayraktar ve Ağaoğlu hakkında ise TOKİ soruşturması kapsamında 2 Mayıs 2014’te takipsizlik kararı verilmişti.

İSTANBUL’DAN AYRILDILAR

Meclis Yolsuzluk Soruşturmalarını Araştırma Alt Komisyon Üyesi CHP’li Ercan Cengiz, “Adliyedeki çalışmalarımızı tamamladık. 15 kişinin ifadesine başvurduk. Bazı isimler ifade vermek istemedi. Çalışmalarımıza Ankara’da devam edeceğiz” dedi.

KOCASAKAL: O DOSYALAR AÇILIR


17-25 Aralık’la ilgili takipsizlik kararlarını değerlendiren İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Rüşvet suçunun zaman aşımı 15 yıl. Yargı her türlü etkiden kurtulduğunda dosya yeniden açılır. Kimse kendisini çok kurtulmuş falan zannetmesin” dedi.

Erdoğan Bayraktar’ın oğlu 1 saat ifade verdi
17 ARALIK’A TAKİPSİZLİK

Erdoğan Bayraktar’ın oğlu 1 saat ifade verdi
ALİ AĞAOĞLU: TÜRGEV’E ARSA VERENİN DE, ALANIN DA, VERDİ DİYENİN DE ANASINI…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!