Ağlamayın

Güncelleme Tarihi:

Ağlamayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:26

Sivil ve silahsızken Yüksekova’da kalleşçe şehit edilen Ramazan Gülle Konya Çeltik’te, Ramazan Köse ise Artvin Borçka’da binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Ramazan Gülle’nin babası Duran Gülle, cenazede ağlayan yakınlarına, “Ağlamayın, teröristleri güldürmeyin” dedi. Ramazan Köse’nin babası Begcan Köse ise ağlayan kardeşinin gözyaşlarını sildi.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ’nin Yüksekova ilçesinde geçen cumartesi günü şehit edilen 3 askerden, Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle memleketi Konya’nın Çeltik ilçesinde, Jandarma Er Ramazan Köse ise memleketi Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin cenazesi, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Gülle’nin cenazesi önce Gökpınar Mahallesi’ndeki babaevine götürülerek helallik alındı. Okunan duaların ardından cenaze, dini ve askeri tören için Meydan Camisi’ne getirildi. Şehidin ağabeyi Mehmet Gülle, şehidin çocukları 11 yaşındaki Furkan ve 2 yaşındaki İbrahim ile Türk bayrağı’na sarılı tabutun başından ayrılmadı. Babasının fotoğrafını seven Furkan’ın gözyaşları yürekleri dağladı. Şehidin annesi Yeter Gülle ile eşi Emine Gülle de törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Duran Gülle ise yakınlarına “Ağlamayın, teröristleri güldürmeyin” dedi.

Ağlamayın


PROTOKOL TEPKİSİ

Ağlamayın

Haberin Devamı

Protokol üyeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekilleri Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici için cenaze sırasında yer açılması istemine kalabalıktan, “Protokol arkada dursun. Şehitler bizim şehidimiz” tepkisi geldi. Gerginliğin ardından vatandaşlar biraz geri çekilerek protokol üyelerinin cenaze namazı kılması için yer açtı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Gökpınar Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ağlamayın
ŞEHİDE SON GÖREV


TERÖRE LANET YAĞDI

Şehit Jandarma Er Ramazan Köse’nin Artvin’in Borçka ilçesindeki cenazesine de yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kalabalık teröre lanet yağdırdı, PKK flamalarını yaktı. Şehit için Borçka Merkez Camisi’nde öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze töreninde baba Begcan Köse ile kardeşler Ümit ve Samet Köse güçlükle ayakta durdu. Şehidin işitme engelli amcası Özcan Köse’yi ise baba Begcan Köse teselli etti. Şehidin annesi Gülsen Köse rahatsızlandığı için cami avlusundaki törene katılamadı. Şehit Köse cenaze namazı ardından Borçka Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ağlamayın
ARTVİNLİ ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI




Başbakan’la görüştürdü

Ağlamayın

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, cenaze töreninin ardından şehit Köse’nin Aksu Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. Şehidin babası Begcan Köse ile amcası Mustafa Köse’ye başsağlığı dileğinde bulunan Çelik, daha sonra telefonla aradığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu şehidin babası ve amcası ile görüştürdü. Davutoğlu’nun, oğlunu şehit eden teröristlerin yakalandığını söylemesi üzerine Begcan Köse, “Yüreğime su serptiniz” yanıtı verdi. Bakan Çelik, Begcan Köse’ye cep telefonu numarasını vererek ihtiyaç duyduğunda aramasını istedi.

2 kişi serbest, 3 gözaltı daha

Haberin Devamı

HAKKÂRİ’nin Yüksekova ilçesinde cumartesi günü sivil kıyafetli, teçhizatsız 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili 2 ayrı mahallede gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından serbest kaldı. Önceki gece düzenlenen bir başka operasyonda ise 3 kişi daha gözaltına alındı. Böylece olayla ilgili gözaltındakilerin sayısı 7 oldu. Valilik, K.T.’nin Yüksekovada 19 Temmuz günü Uzman Çavuş K.U.’nun yaralanması olayının faili olarak, E.A. ile O.C.’nin de son olayla ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi.

ŞEHİT FOTOĞRAFINA YAYIN YASAĞI

Çarşı merkezinde şehit olan 3 askerin saldırıdan sonra çekilen olay yerindeki görüntü ve fotoğraflarına da Yüksekova Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yayın yasağı kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!