Ya Diego değişecek ya sistem

Güncelleme Tarihi:

Ya Diego değişecek ya sistem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 23:58

İlk 11’de kendisine sabit bir yer bulamayan Brezilyalı Türkiye’de futbola ayak uyduramazken, takım arkadaşları da tecrübeli futbolcunun oyununa adapte olamadı.

Haberin Devamı

F. BAHÇE teknik ekibi Diego’yu takıma adapte etmenin çabasını verirken, Brezilyalı futbolcu hala bu konuda sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’deki futbolun sertliğine henüz adapte olamayan yıldızın oyununa da takım arkadaşları henüz uyum sağlayamadı.
Brezilyalı’nın takıma girebilmesi için teknik heyetin aklında iki seçenek var... Ya Diego değişecek ya sistem değişecek. Bu ihtimallerden sistemin değişmesi şu an için teknik kadronun düşüncelerinde yer almıyor. Diego’nun uyum sağlama sürecini azaltması daha büyük bir beklenti olarak görülüyor... İşte Diego’nun henüz kadronun önemli bir ismi olamamasının nedenleri:

3’LÜ ORTA SAHA UYGUN DEĞİL

FİNAL MAÇLARINI ERKEN OYNADI

TEKNİK kadroya göre sertlik düzeyi yüksek maçların erken oynanması Diego’nun adaptasyon sürecinin gecikmesinden en önemli nedeni oldu. İsmail Kartal, Diego’nun tıpkı G.Birliği maçında olduğu gibi sahada kaybolacağını düşündüğü için onu daha zayıf maçlarda kazanmak istiyor.

TAKIM DIEGO’YA ALIŞAMADI

ALEX’ten sonra oyun kurucusuz ve 4-3-3 sistemi ile dirençli orta alanlarla oynayan F.Bahçe’de futbolcular 10 numaralı sisteme adapte olamadılar. Bu da Diego’nun verimini düşüren bir diğer etmen oldu... İsmail Kartal kritik süreçte Diego’lu sistemi deneme lüksü olmadığını düşünüyor.

SERTLİKTEN YILIYOR

DIEGO sert orta alanlara karşı alışkanlıklarından vazgeçemedi. Mücadele ve fizik gücü şu an için Türkiye’de başarılı olmasının önüne geçiyor. Bu da Diego’nun arkasındaki orta alanın sayıca fazla ve güçlü olmasını gerektiriyor. Ancak
F.Bahçe’nin şu anki 3’lü orta alan sistemi buna uygun değil.

Haberin Devamı

FENERCELL’DE HEDEF İKİ KAT ABONE

F.BAHÇE, Avea ile olan anlaşmasını 5 yıl daha uzattı. Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenlenen imza törenine Fenerbahçe Asbaşkanı Turhan Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun, Avea CEO’su Erkan Akdemir, Fenercell Müdürü Hakan Demir, Michal Kadlec ve Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe Grundig oyuncusu Dicle Nur Babat katıldı. 2009’dan beri yürütülen işbirliğinde yeni amaç, abone sayısını 2’ye katlamak olarak açıklandı.


F.BAHÇE 6’LIYI TUTTURDU

Haberin Devamı

? FENERBAHÇE’nin, geçen hafta sonu A takımlar seviyesinde bileği bükülmedi. Sarı lacivertliler hafta sonu hem sahalarda hem de salonlarda fırtına gibi esti. Fenerbahçe A takım seviyesinde futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisinde çıktığı 6 maçı da kazandı.


SALiH NEDEN OYNAMIYOR?

İTALYA’nın en önemli spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Roma’nın F.Bahçe’den kiraladığı Salih Uçan ve Paredes’in, fazla forma şansı bulamamasını sayfalarına taşıdı. Chiara Zucchelli imzalı makalede, ‘Ülkelerinden harikulade özelliklerle gelen iki oyuncu’nun, 4 kez toplamda 40 dakika forma giymesini eleştirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!