Kara Kartal düştü!

LONDRA, Balıkesir, Ankara, Belgrad ve Kayseri...

Haberin Devamı

Ekim başından beri Kartalların aralıksız uçtuğu beş deplasmanın adları bunlar. Arada bir de milli oyuncularının gittiği Letonya deplasmanı var. Bu muhitlere sadece bir kahve içmeye gidip gelseniz bile bıkarsınız. Maçın sonucuna bakmaksızın, öncelikle bu takım hürmet etmek lazım...
Beşiktaş, tempolu başlayan mücadelede dinamik ve fırsatını bulduğunda hızla kalesine inen bir Erciyes ile karşılaştı. Buna karşın ‘mutlak’ denilen iki pozisyon buldu. Her lig maçında olduğu gibi, yine ‘ölü top’larda da ecel terleri döktü. İlk 45’in sonlarına doğru siyah beyazlıların durağanlaşmasıyla oyun da biraz ağır çekim moduna girdi. Zaman zaman topu rehin alan Gökhan Töre’nin duran topları kullanma ihtirasına da ya gem vurması veya artık bir gol atması gerekiyor...

TÖRE KİMYAYI BOZDU

Hafta boyu takımına duran top çalıştırdığı belli olan Korkmaz, karşılığını da Boye ile aldı. Evet, Beşiktaş ligde yediği 5. gol de bir ‘ölü top’tandı.
Takım baskı kurmuşken Töre, dilini tutamayarak arkadaşlarını on kişi bıraktı. 1-0 geridesin, yol yorgunusun ve on kişi kalıyorsun... Ancak buna rağmen Töre’nin atılması oyunun kimyasını en azından başlangıç için Beşiktaş lehine bozdu ki dakikalar 85’i gösterdiğinde 2-1 öndeydi. İşin açıkçası bu Beşiktaş’ın ortaya koyduğu çok iyi oyunun karşılığı değildi. Bu sadece iki pozisyonda akıllı davranma ve klas vuruşların sonucuydu. Oyunu ve kendisini dinlendirmesi gereken siyah beyazlılar, ayaklarına söz geçiremedi. Veli çıktığı ve sağ bekte de Necip çöktüğü için 7 dakikada takım çöktü. Son golde takımın geri dönememesi dermansızlığın da özetiydi.

BİR EŞİK MAÇIYDI

Bilic’in ekibi maçın son bölümünü oynamayı hala öğrenemediği gibi ihtiyacı olduğunda karakterine uymadığı için tempoyu da düşüremiyor. Kartal’ın Sivas’a yaptığını Erciyes de ona yaptı. Dünkü maç Fenerbahçe derisi öncesi bir eşikti. Maalesef son iki sezonda olduğu üzere, eşiği yine geçemedi... Kaleci Tolga’nın gidişatının iyi olmadığı da son söz olsun!

Yazarın Tüm Yazıları