IŞİD ‘Kızıl Cihatçı’yı Kobani’ye mi gönderdi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD ‘Kızıl Cihatçı’yı Kobani’ye mi gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 22:39

IŞİD’in 16 Eylül’den bu yana ele geçirmeye çalıştığı Kobani cephesine ‘en yetkin’ komutanlarından Ebu Ömer el Şişani’yi gönderildiği ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) yayın yapan haber sitesi Rudaw’a göre Şişani, geçen yıl IŞİD’in kuzey operasyonları komutanlığına atanmıştı. İşte “Kızıl Cihatçı” olarak da tanınan Şişani’nin hayatından satır başları:
Ömer el Şişani, 1986’da Gürcistan’ın Pankisi Bölgesi’nde doğdu. Ailesi ona Tarkan adını vermiş. Annesi Müslüman bir Çeçen. Babası ise Hıristiyan bir Gürcü.
2006 yılında Gürcistan ordusuna katıldı. Burada “Spetsnaz” olarak bilinen özel istihbarat birimine girdi.
O dönem Gürcü ordusu Amerikan ve İngiliz özel kuvvetlerinden eğitim aldığı için Tarkan Batiraşvili de bu eğitimlerden faydalandı. 2008’deki Rusya-Gürcistan Savaşı’nda Rus zırhlı birliklerinin gözetleme ve yerlerini bildirme görevini üstlendi.
Vereme yakalananınca terhis edildi. Hükümet ona emekli maaşı bağlamadığı gibi tıbbi yardım da yapmadı. O da buna tepki gösterdi.
Daily Beast’e konuşan ama adını vermeyen Gürcü bir yetkiliye göre Tarkan’ın kuruluşa kabul edilmesinin nedeni Gürcü istihbaratının Çeçenistan’da savaşmış olan Tamaz ve arkadaşlarını izlemek istemesi. Babası da Tarkan’ı Suriye’de savaşmaya esas olarak ağabeyi Tamaz’ın etkilediğini düşünüyor. Tamaz şu anda Suriye’de savaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!