Marmaris'te yat şenliği

Güncelleme Tarihi:

Marmariste yat şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 20:26

Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışları başladı. 25. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası'na 17 ülkeden 150 tekne katılıyor.

Haberin Devamı

Marmaris'te bu yıl 25'incisi düzenlenen ve Doğa Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan "Marmaris Uluslararası Yarış Haftası" başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen yarışa Türkiye, Slovakya, Hollanda, Kanada, İtalya, Almanya, Rusya, Belarus, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Norveç, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya ve Romanya'dan 150 teknede bin 500'ün üzerinde yelken sporcusu katıldı.

Sabah saatlerinde bağlı bulundukları Netsel Marina'dan ayrılan yatlar, bir süre körfezde antrenman turları atarak uygun rüzgarın çıkmasını bekledi.

Yeterli rüzgarın ardından hakem heyetinin yaptığı anonsla yarışa başlandı. Koy içindeki yarışta, yelkenciler daha önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından ilk önce dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı. Heyecanlı anların yaşandığı yarışta, yatların açtığı birbirinden renkli yelkenler, körfezde güzel görüntüler oluşturdu.

Marmaris Uluslararası Yarış Haftası'na yarın koy dışı yarışlarıyla devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!