‘Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan’

Güncelleme Tarihi:

‘Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 08:30

Beşiktaş U19 Takımı sahalarımızda ender görülen bir centilmenlik hareketine imza atarak, Kayseri Erciyes karşısında haksızca kazandığını düşündüğü penaltıyı yumuşak bir vuruşla kaleciye teslim etti. Penaltıyı kullanan Eslem Öztürk, önceliklerinin ahlak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ U19 Takımı’nın Kayseri Erciyesspor’u 3-2 yendiği maçta siyah beyazlı ekip, haksız olduğunu düşündüğü penaltı vuruşunda centilmenlik yaparak, topu rakip kaleciye yumuşak bir vuruşla teslim etti. Penaltıdan Beşiktaş’ı 2-1 üstün duruma getiren Eslem Öztürk, bir kez daha kazanılan penaltının ağır bir karar olduğunu düşünerek meşin yuvarlağı bilerek rakip kalecinin kucağına attı. Bu davranış sosyal medyada büyük yankı uyandırırken spor kamuoyunun da övgüsünü aldı.

Beşiktaş Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, yeteneğin yanında ahlaklı oyuncular yetiştirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Tesislerimizin duvarında şu sözleri yazdırdık: ‘Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan’. Bu hareket bizim için normal” dedi.

Centilmenliğin kahramanlarından Eslem ise “2-1 öndeyken bir penaltı atmıştım. Bir ikili mücadelede arkadaşım dengesini kaybedip düştü ve hakem Batuhan Bayer penaltı çaldı. Pozisyonun penaltı olmadığını gördük. Hakem de bizim gibi gençti. Biz de hata yapıyoruz. Hakeme penaltı olmadığını ve yanılabileceğini söyledik. Arkadaşlarım kaleci Enes Fidayeo, Osman Cihankayagil, Devrim Taşkaya, Fatih Aksoy ve Muhammed Enes Durmuş konuşup kararımızı hocamıza ilettik. Altyapıda koordinatörümüz Emrah Bayraktar, önce ahlakı öğretmişti. Topa hafifçe dokundum ve kaleciye teslim ettim. Çünkü haksız penaltı golü hem bizi hem de rakibimizi üzerdi. Önemli olan haksızlığa karşı gelmekti. Çok mutluyum. Penaltıdan sonra en çok rakip oyuncuları sevindi ve bana teşekkür etti“ dedi.

Beşiktaş U19’u siyah beyazlıların eski futbolcusu Yasin Sülün çalıştırıyor. Kendisi de Beşiktaş altyapısından yetişen Sülün, “Biz önceliğimiz rakibe ve hakeme saygı. İnanmadığız bir penaltıydı. Buraya gelen rakiplerimizi Beşiktaş duruşuyla yenmeliyiz. Hakem yanlış bir penaltı verdi, biz de ortak bir karar aldık. Kimseyi rencide etmek istemiyoruz. Kimseyi hile, hurdayla; ezerek veya küçümseyerek yenmek istemiyoruz. İnanmadığım bir penaltıyı attırmak istemedim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!