İvedik OSB’de buz bombası

Güncelleme Tarihi:

İvedik OSB’de buz bombası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

İvedik OSB’deki bir buz üretim atölyesinde, karbondioksit gazı boşaltılırken patlama yaşandı. 3’ü ağır 5 kişinin yaralandığı olayda 8 kişi de gazdan etkilendi.

Haberin Devamı

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlı Özpetek Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir buz üretim atölyesinde, dün 12.20’de patlama meydana geldi.
Karbondioksit yüklü tankerden boşaltma yapıldığı sırada, gaz boşaltma hortumunun basınçtan dolayı patlaması nedeniyle yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda 112 Acil ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Patlamada yaralananlar çevre hastanelere sevk edildi.
Ankara Valiliği’nden yapılan acıklamada, 3’ü ağır 5 kişinin yaralandığı olayda 8 kişinin de gazdan etkilendiği bildirildi.

DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİLER

İncelemelerde ayrıca karbondioksit gazının -70 ile -80 derece aralığında dışarı çıktığı ve bu nedenle buz atölyesinde çalışan işçilerin hem zehirlenme hem de donma tehlikesi geçirdiği kaydedildi. İvedik OSB esnaflarından Ahmet Kadıoğlu, yaşananların ardından İvedik OSB Yönetimi’ni eleştirdi. Patlamanın ardından OSB görevlilerini arayarak elektriğin kesilmesini istediğini aktaran Kadıoğlu, “Öğle tatili vakti diye bir kişi bile iş başında değildi. Acil bir durumda kimseye ulaşılamıyor” iddialarında bulundu.

Haberin Devamı

İTFAİYE OLAY YERİNE ZOR GİRDİ

Patlamanın yaşandığı iş yeri önüne park eden TIR’ın yaralı işçilere ulaşmayı engellediğini belirten Kadıoğlu, İvedik OSB yönetimi hakkında şu eleştirilerde bulundu:
“TIR içeriye giriş ve çıkışları engelleyecek şekilde park ettiğinden hem itfaiye hem de 112 Acil ekipleri iş yerindeki yaralılara ulaşırken zorlandı. Sanayinin içinde arabalar, iş makineleri sokak ortasına park ediliyor. Bu yüzden itfaiye ekipleri de olay yerine zorlukla girebildi. Birçok dükkan iş makinelerini ve araçlarını sokak ortasında tamir ediyor. İvedik OSB yönetimi ne iş yapıyor, bunlar neden kontrol edilmiyor.”

OSTİM’DEN AÇIKLAMA ‘BİZİMLE BAĞLANTISI YOK’

Öte yandan dün İvedik OSB’de yaşanan patlamanın ardından, 3 Şubat 2011’de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamaların yaşandığı OSTİM Sanayi Bölgesi’nden bir açıklama geldi. Açıklamada, söz konusu patlamanın İvedik OSB’ye bağlı bir bölgede yaşandığı belirtilerek, “Olayın meydana geldiği ‘Özpetek Sanayi Sitesi’nin Ostim Organize Sanayi Bölgesi ile bir bağlantısı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!