Beşiktaş'lı reklama 'haksız rekabet' cezası!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşlı reklama haksız rekabet cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 16:54

Reklam Kurulu, “Diş temizliğini aksatmayın. BJK Futbol Takımı'nın ağız ve diş sağlığı taramalarını yaptık. Böylece uzun lig maratonunda sporcuların performansını etkileyebilecek problemlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” şeklinde yapılan “ağız ve diş” reklamlarını “haksız rekabet” yarattığı gerekçesiyle durdurdu.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, Beşiktaş Kulübü futbolcularının ağız ve diş tedavisinin yapıldığı merkezin reklamlarını mercek altına aldı. İnternette yayınlanan reklamlardaki ifadelerin “haksız rekabet” yarattığına dikkat çeken kurul kararında şöyle denildi:

PERFORMANSI ETKİLİYOR
“İşte geldim buradayım, ben bu işte ustayım. Diş temizliğinizi aksatmayın ve lütfen öğlen yemeğinden sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. Anneler Günü yaklaşıyor, hediyenizi seçtiniz mi? Ona güzel bir ağız bakımı hediye etmeye ne dersiniz peki? Bizden korkmayın, çünkü biz size değer veriyoruz. Beşiktaş Ağız ve Diş Sağlığı Sponsoru olarak Beşiktaş Futbol Takımı sağlık ekibi ve teknik kadrosuyla elele uzun yıllardır çalışıyoruz. BJK ağız ve diş sağlığı sponsorluğunu üstlenerek BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde BJK Futbol A Takımı teknik kadro ve oyuncularının ağız ve diş sağlığı taramalarını gerçekleştirdik. Tüm kadronun taralamaları tek tek gerçekleştirilerek bakım ve tedavi programları çıkarıldı. Rutin olarak yapılan bu taramalar sayesinde sporcuların mevcut sorunlarının belirlenerek sağlık ekibine raporları sunulacak. Böylece yapılması gereken tedaviler ve koruyucu uygulamaların BJK sağlık ekibiyle uygun zamanlarda planlanıp uzun lig maratonunda sporcuların performansını etkileyebilecek olası problemlerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.”

REKLAMLAR DURDURULDU
Kurul, reklamlarda hastaların tedavi öncesi ve sonrasında fotoğraflarına yer verildiğini de hatırlattı. Reklamlarda talep yaratıcı ve kuruluşa yönlendirme yapan ifadelere yer verilerek ticari bir görünüm kazandırıldığı belirtilerek, “Bu durum diğer kuruluşlar açısından haksız rekabete yol açıyor” denildi. Reklamları Ticari Reklam Yönetmeliği ve Tüketici Kanunu’na aykırı bulan kurul, söz konusu reklamların durdurulmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!