Bekaroğlu'ndan Validebağ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bekaroğlundan Validebağ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 15:23

VALİDEBAĞ Korusu’nun güney girişinde bulunan otopark alanına yapılan dini tesis inşaatına tepki gösterenlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’ndan destek geldi. Saat 13:00 sularında şantiye alanının önüne gelen Bekaroğlu, mahkemenin cami yapılması yönünde karar vermesi halinde camiyi CHP’nin yaptıracağını taahüt etti.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde kepçenin yeniden çalışmaya başladığı şantiye alanına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, kimsenin cami ile ilgili bir problemi olmadığını belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partili Üsküdar Belediyesi ve bunun arkasındaki insanlar, sanki vatandaş camiye karşıymış, gibi bir tablo ortaya çıkarıyor. Bölge halkının, insanların AKP ile sicilleri ile ilgili endişeleri var. Bunlar yeşil düşmanı, bunlar kent yağmacısı. Bu sicilleri sabit. Dolayısıyla nerede bir şey yaparlarsa insanlar ister istemez tedirgin hale geliyor. Buradaki endişe koruyla ilgili bir endişedir" dedi.

MAHKEME KARAR VERİRSE CAMİYİ BİZ YAPAĞIZ

Yetkilileri mahkeme kararına uymaya davet eden Bekaroğlu, "Bu çalışmaları durdursunlar. Mahkeme kararını versin. Eğer mahkeme kararını verir, Diyanet İşleri başkanı da ‘burada cami yapılacak’ diyorsa ben Genel Başkan Yardımcısı olarak ilan ediyorum: Onlar yapmasınlar camiyi, biz yapacağız o zaman. Niye insanları burada karşı karşıya getiriyorlar" diye konuştu. Vatandaşlarla konuşan Bekaroğlu olay yerinden ayrıldı.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN ARACININ ÇEKİLMESİNİ MİLLETVEKİLİ DURDURDU

Bekaroğlu’nun alana gelişinden önce çevik kuvvet ekipleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Şantiye önündeki alana araçlarını park ederek araçların giriş çıkışını engelleyen eylemcilerin araçları çekiciler aracılığıyla çekildi. Çevik kuvvet ekipleri de kalkanları ile eylemcileri ileri doğru ittirerek eylemcileri şantiye alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Park halindeki araçlardan birinin sahibi CHP Üsküdar Belediye Meclis üyesi Sema Şen’in eşi, yere serdiği gazeteler üzerinde namaz kıldı. Aracına binen Sema Şen ve eşi belediye meclis üyelerinin araçlarının çekilemeyeceğini söyleyerek, trafik polislerine tepki gösterdi. Sema Şen’in eşi de direksiyon başında kitap okuyarak "Burada eşimle iklim nostaljisi yapıyoruz, dersimize çalışıyoruz, sohbet ediyoruz, lütfen bozmayın" diyerek araçtan inmedi. Aracı çekmek çekicinin yanaştığı sırada olay yerine gelen CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, aracın çekilmesini engelledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!