TOMA üreticisinin hisseleri yine uçtu

Güncelleme Tarihi:

TOMA üreticisinin hisseleri yine uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 15:15

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler Ekipman'ın borsada hisseleri yine uçtu. Bugün günlük yüzde 13,4 yükseliş yaşayan hisselerin 17 günlük yükselişi yüzde 50'ye dayandı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kobani protestolarının ardından “1 TOMA zarar görürse 10 TOMA alırız” sözlerinin ardından yükselişe geçen TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman'ın borsada hisseleri bugün de tutulamıyor.

Bugün yüzde 13,47 yükselişle 3,37 liraya kadar yükselen Katmerciler Ekipman hisseleri son 17 günde yüzde 48.6 yükseldi. Şirketin piyasa değeri ise 84 milyon liraya fırladı.



TOMA üreticisinin hisseleri yine uçtu
GEZİ BİZİ DÜNYAYA AÇTI

TOMA üreticisinin hisseleri yine uçtu

'TOMA İHALESİ YAPILDI' İDDİASI

Hisselerin yükselmesine sebep olan faktörlerden biri ise geçen hafta 65 TOMA için ihaleye çıkıldığı haberleriydi. Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker'in yazısına göre Kamu İhale Kanunu’nun (KİK) kapsamı dışında tutulan bu ihale davet usulü ve açık eksiltme yöntemiyle yapıldı. Kulislere göre ihalede en uygun teklifi yine eski AKP Milletvekili İsmail Katmerci’nin firması verdi. İhale bedeli ise 40.6 milyon TL'ye kadar ulaştı.

Haberin Devamı

TOMA üreticisinin hisseleri yine uçtu

Çiğdem Toker'in yazısına göre Emniyet Genel Müdürlüğü; 20, 20 ve 25 olmak üzere üç parti halinde satın alınması planlanan 65 TOMA ihalesini geçen hafta yaptı. En düşük teklifler; ilk 20’lik partide 620, ikinci 20’lik partide 610, üçüncü 25’lik partide ise 600 bin TL olarak Katmerciler tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!